Što veljača predstavlja za jednog studenta?

Šetam se jedan tmurni dan  po kiši i razmišljam.Upravo sam napisala jedan od najtežih ispita na 3. godini. Doista, nikada nisam slušala fakultetske priče o tome kako je neki ispit nemoguće položiti.Uz te priče uvijek ide i ona slavna rečenica : ""Ako to nisi kolokvirala, nema šanse da položiš preko ispita."" Ali što ako je Bolonjin način studiranja nekima neodgovarajući i oni se ipak odluče da će prespavati kolokvij? Što ako se zbog nekog predmeta žele zamarati tek u 2.,6. ili 9. mjesecu? A ništa, njihovo studiranje je završeno ili mu je vijek produžen na barem 7 godina jer je eto baš taj ispit koji je prespavan i nekolokviran nemoguće položiti.

Autor: Sara Macuka | Datum objave: 06.03.2013


Dok šetam prema studentskom domu u kojem inače živim, razmišljam o svim tim filozofijama i vrtim u glavi sve moguće ishode moje trenutne situacije.Nasmijem se sama sebi jer se sjetim koliko volim studentski život u domu i kako probleme glupih napornih ispita u domu rješavamo politikom APP. Nema smisla se živcirati jer, Ako Prođeš Piješ i Ako Padneš Piješ. Nekome je ovo smiješno,nekome žalosno, netko će pak studentski dom nazvati Sodomom i Gomorom, ali mene domska druženja vesele. Ništa ne može uljepšati naporan dan kao studentska čajanka prije spavanja s ljudima zguranim u sobi za jedva dvoje. Kad kažem čajanka, doista mislim na čaj.U domu nikad nisi sam i uvijek netko prolazi isti studentski problem kao ti, ali na kraju dana pijete čaj i smijete se jer ste studenti i svjesni ste da je baš ovo sad vrijeme najbolje vrijeme vaših života. Zaboravljam na težak ispit isti taj dan i nastavljam dalje sa životom na domski način.

Kako su dani prolazili, moje živciranje je apsolutno isparilo, a ispit je pao u zaborav.Ne znam da li je stvar u tome što sam se odlučila prestati živcirati ili me stvarno nije bilo toliko briga. Nakon otprilike tjedan dana  jedno jutra sam ugledala obavijest o rezultatima. Otvorila sam ih računajući na pad. Na listi od 100 studenata, žutim podebljano 8 imena imalo je prolaznu ocjenu.

Macuka Sara. MACUKA SARA?  Da,da. Toliko dramatiziranja o ispitu na koji su neke osobe izašle 560 puta, a ja sam ga položila iz prve.

Sjetim se raznih filozofskih knjiga i knjiga o pozitivnom razmišljanju za koje sam čula i čitala. Mislite pozitivno, vjerujte, što se više živcirate, lošije vam se stvari događaju. Pomislim kako se pozitivno razmišljanje ipak isplati, duboko udahnem i kažem samoj sebi – veljača je gotova,vrijeme je za novi semestar. Ali prije toga,APP! :D

Pratite BrodPortal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Nakon šest kola KK Dar sam na vrhu

Za Brodsko-posavsku županiju ugovoreno 11,3 milijarde kuna u sklopu projekta Slavonija, Baranja i Srijem

U srijedu istječe rok za privremeni upis, registracije i potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos