Što veljača predstavlja za jednog studenta?

Šetam se jedan tmurni dan  po kiši i razmišljam.Upravo sam napisala jedan od najtežih ispita na 3. godini. Doista, nikada nisam slušala fakultetske priče o tome kako je neki ispit nemoguće položiti.Uz te priče uvijek ide i ona slavna rečenica : ""Ako to nisi kolokvirala, nema šanse da položiš preko ispita."" Ali što ako je Bolonjin način studiranja nekima neodgovarajući i oni se ipak odluče da će prespavati kolokvij? Što ako se zbog nekog predmeta žele zamarati tek u 2.,6. ili 9. mjesecu? A ništa, njihovo studiranje je završeno ili mu je vijek produžen na barem 7 godina jer je eto baš taj ispit koji je prespavan i nekolokviran nemoguće položiti.

Autor: Sara Macuka | Datum objave: 06.03.2013


Dok šetam prema studentskom domu u kojem inače živim, razmišljam o svim tim filozofijama i vrtim u glavi sve moguće ishode moje trenutne situacije.Nasmijem se sama sebi jer se sjetim koliko volim studentski život u domu i kako probleme glupih napornih ispita u domu rješavamo politikom APP. Nema smisla se živcirati jer, Ako Prođeš Piješ i Ako Padneš Piješ. Nekome je ovo smiješno,nekome žalosno, netko će pak studentski dom nazvati Sodomom i Gomorom, ali mene domska druženja vesele. Ništa ne može uljepšati naporan dan kao studentska čajanka prije spavanja s ljudima zguranim u sobi za jedva dvoje. Kad kažem čajanka, doista mislim na čaj.U domu nikad nisi sam i uvijek netko prolazi isti studentski problem kao ti, ali na kraju dana pijete čaj i smijete se jer ste studenti i svjesni ste da je baš ovo sad vrijeme najbolje vrijeme vaših života. Zaboravljam na težak ispit isti taj dan i nastavljam dalje sa životom na domski način.

Kako su dani prolazili, moje živciranje je apsolutno isparilo, a ispit je pao u zaborav.Ne znam da li je stvar u tome što sam se odlučila prestati živcirati ili me stvarno nije bilo toliko briga. Nakon otprilike tjedan dana  jedno jutra sam ugledala obavijest o rezultatima. Otvorila sam ih računajući na pad. Na listi od 100 studenata, žutim podebljano 8 imena imalo je prolaznu ocjenu.

Macuka Sara. MACUKA SARA?  Da,da. Toliko dramatiziranja o ispitu na koji su neke osobe izašle 560 puta, a ja sam ga položila iz prve.

Sjetim se raznih filozofskih knjiga i knjiga o pozitivnom razmišljanju za koje sam čula i čitala. Mislite pozitivno, vjerujte, što se više živcirate, lošije vam se stvari događaju. Pomislim kako se pozitivno razmišljanje ipak isplati, duboko udahnem i kažem samoj sebi – veljača je gotova,vrijeme je za novi semestar. Ali prije toga,APP! :D

Pratite BrodPortal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Građani, čuvajte se prijevara putem interneta!

Policajci ga uhvatili na "djelu"

Uvjerljiva pobjeda Broda protiv Slavije

VIJESTI

49-godišnjak pronašao oglas koji je nudila tvrtka iz Švedske

Građani, čuvajte se prijevara putem interneta!

FOTO GALERIJA

FOTO - Mate Bulić oduševio Sibinjce i njihove goste!

FOTO Pokladno jahanje u Kupini okupilo 40-ak jahača

Dovršetkom radova na Maslačku energetski su obnovljeni svi dječji vrtići u Slavonskom Brodu

Šest medalja za Astru - Odličan početak nove sezone

Bez velikih iznenađenje u izboru najboljih sportaša županije