Što poljoprivrednicima nudi županijski program potpora male vrijednosti?

Što poljoprivrednicima nudi županijski program potpora male vrijednosti? Od 2021. do 2027. županija će provesti 14 mjera

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.07.2021


 Jednoglasnom potporom županijskih vijećnika, prije nekoliko mjeseci usvojen je Program potpora male vrijednosti u poljoprivredi na području Brodsko-posavske županije, koji će se provoditi od 2021. do 2027. godine.

U sljedećih sedam godina, kroz program potpora u poljoprivredu Brodsko-posavske županije, mogla bi se sliti značajna sredstva. Županija je osmislila čak četrnaest mjera, za različite namjene. 

Prvi natječaji već su objavljeni i to za tri mjere - program potpore za unaprjeđenje govedarstva-krava prvotelki svih pasmina, umjetno osjemenjivanje i potporu mladim poljoprivrednicima.  U proračunu za 2021. godinu, za provedbu navedenih mjera osigurano je 2 milijuna i 100 tisuća kuna, bespovratnih sredstava, od čega je oko 475 tisuća već dodijeljeno onima koji su se javili na natječaj.

Ovisno o mjeri, sredstva se mogu koristiti za različite potrebe. Primjerice, kada je u pitanju mjera 1.3. Potpora mladim poljoprivrednicima u pitanju, potpore mogu koristiti za podizanje novih nasada, kupnju ili gradnju objekata ili infrastrukture, kupnju mehanizacije ili opreme. Svi uvjeti su jasno propisani, potrebno je samo dostaviti dokumentaciju. Zahtjevi za dodjelu potpora zaprimati će se do utroška sredstava, odnosno zaključno do 31. listopada.

Podsjećamo, županija je prošle godine potpore u iznosu od 2 milijuna kuna dodijelila i mikro poduzetnicima, dok je za poljoprivredu bilo osigurano milijun kuna, sve s ciljem saniranja posljedica epidemije. Mjere za poljoprivrednike provodit će se do 2027., ali niti gospodarstvenici, poručuje župan Danijel Marušić, neće biti zapostavljeni. 

Povećanje konkurentnosti, samodostatnosti, poticanje mladih na bavljenje poljoprivredom, to su samo neki od ciljeva Programa potpora male vrijednosti koji je ukupno vrijedan više od 16 milijuna kuna. 

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara