Što kaže Severina uoči dolaska na Novogradiško glazbeno ljeto?

Uoči dolaska u Novu Gradišku i subotnjeg koncerta na NG glazbenom ljetu, u razgovoru za Radio Nova Gradiška popularna Severina govori o svom radu i suradnji s eminentnim skladateljima, a najavljuje i nezaboravnu svirku na pozornici NG ljeta.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 16.08.2017
 Koja je razlika u stvaranju glazbe nekad i sad?

 
Ja sam odmalena naučila raditi u studiju sa ljudima koji su zaista dobri i tekstopisci i kompzitori, surađivala sam a Zrinkom Tutićem; Nenom Ninčevićem,  Gibonnijem, Husom, čak i sa Dinom Dvornikom, poslije toga s Đorđem Novkovićem, Goran Bregovićem, Sašom Lošićem. Teško je pronalazit dobre spojeve. Ono što je važno za pjesmu i da ona uopće izađe je dobar spoj kompozitora i pjevača ali i trenutka kad će pjesma izaći. Uvijek sam voljela raditi pjesme koje  će slušati i moje kolege i da mi kažu svoje mišljenje. Jer, to je tada bio taj put kad sam sebi nikad nisi dovoljan, ali bilo je bitno da se ono što si napravio sviđa i samom tebi. Ja i danas tako funkcioniram. Volim slušati i ono što drugi rade. 
 
Radite li s nekim drugim autorima?
 
Imala sam sreću, neki to nazivaju i pameću, ali ja mislim da je bila sreća, što sam nabasala na dobre ljude i dobre kompozitore, pa mi se tako dogodilo da sam radila i s Filipom Miletićem i Milošem Roganovićem koji su mi bili poptuno nepoznati. Ali, upoznala sam ih i tako je počela neka moja nova era. Sad upoznajem neke druge kompozitore, ne dam Filipa i Miloša jer se jako dobro slažemo, ali upoznajem i neke mlađe koji mi se isto sviđaju i koji rade dobre pjesme. 

Što nas očekuje na koncertu u sklopu NG glazbenog ljeta?
 
Milim da svi iz Nove Gradiške i svih okolnih mjesta vež dobro znaju da su to njihovi dani, ja to ne dolazim kao nekakav šlag na torit, negon više kao nekakva višnja gore na tome šlagu, željela bih da se veselimo zajedno, da dođu oni koji vole moje pjesme pa i oni koji ne vole, pa da se malo bolje upoznamo, da  dođete svi i da se dobro zabavimo! Očekuje vas dobar koncert i trudit ćemo se da bude nezaboravno. Imamo mi neku svoju shemu koncerta, ali sviramo i ono što ljudi žele, jer najbolje su one stvari koje su spontane...Uživajte na ovaj dan! 

Zadnje vijesti

Popuštanje mjera u Hrvatskoj izgledno nakon Uskrsa, u danas se očekuje prva odluka

Pozovi za zdravlje - izdavanje lijekova za samoizolirane i teško pokretne osobe

Započinje isplata preostalih potpora poljoprivrednicima

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji