Što kada klasične dijete više ne pale?

Nova dijeta, nove tenisice za trčanje i osjećaj kako će sve pasti u vodu s prvim dolaskom kiše.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.08.2017
Što kada klasične dijete više ne pale?


 Jeste li čuli za novu dijetu? Gubi se, navodno, između 7 i 36 kilograma u tri tjedna, a jedino što trebate učiniti je jesti posni sir u neograničenim količinama. Po noći. Kako biste spriječili dnevno jedenje, preporučamo da prespavate dan. Ako imate posao, bože moj, uzmite godišnji! Zar želite reći da je tjedan na moru ili božićni praznici s djecom važniji od toga da izgledate kao da ste deset godina mlađi i tri konfekcijska broja manji?!

Naravno, lako se nasmijati na ovu izmišljenu dijetu, ali ono što si ne želimo priznati je da ima previše poveznica sa svakom ostalom ‘blitz’ dijetom koja ‘garantira šokantne rezultate’ u kratkom vremenu. Naravno, nakon što živite 3 tjedna na čorbi od kupusa (ili koliko već dana izdržite na prehrani koja je izmišljena, valjda, kao sredstvo ratnog mučenja zarobljenika), apsolutno nećete imati grozomorni jo-jo ekekt povratkom u pekaru svako jutro na pauzi za posao. Osim što će dijeta biti uspješna i bez povratka kilograma, dijeta će vam omogućiti i gubitak masnih stanica, nipošto mišića i vode, i to baš na mjestima gdje vas najviše smetaju. Zvučim kao da sam poludjela ili pokušavam djeci prodati neku apsurnu priču? Znam, zvučim tako i sebi. I znate što je najgore? Svejedno svaki puta, baš svaki puta kada se nađemo na rubu očaja, svejedno prvo pokušamo s ‘čudotvornim’ dijetama. Jer, znate, Katine susjede sina zaova je navodno prije par godina skinula 15 kila u 12 dana ☺. A tko se može boriti s TAKVIM dokazima?!

Uskoro kreće nova školska godina, jedini pravi prijelomni trenutak u godini kada zapravo povlačimo crtu u planerima. Nekako se uvijek dolazak jesen čini puno više kao početak ‘novog perioda’ od bilo koje Nove godine, rođendana ili obljetnice. Leto je iza nas i dok se boja oguli s kože, već ćemo biti spremni na povratak u rutinu, u deblju jesensku garderobu i tiši, mirniji period života. Zašto napokon sada ne učiniti taj prijeko potrebni korak, korak koji izbjegavamo godinama i koji nam se uvijek čini previše zahtjevan kada moramo ‘sada odmah doći u formu za Božić/za Novu/za plažu? Sada je idealno vrijeme da si svi međusobno prestanemo lagati i prihvatimo da je jedini način da izgledamo i osjećamo se drugačije - da uistinu učinimo nešto drugačije za sebe. Zdrav život, bolja krvna slika, manji brojevi na vagi i ljepši odraz u ogledalu nije nešto što dolazi preko noći.

Tomislav Siser, sa svojim Spartan treninzima, već je promijenio život tolikima oko sebe. Konstantno se oslanja na svoj dobro uigrani tim koji prilagođava grupe različitim profilima ljudi, a zatim ih uspješno prati i na putu zdrave prehrane. Čovjek koji je postao sinonim za CrossFit treninge u Slavonskom Brodu, vodi najveći centar grupnih treninga na Koloniji, na adresi Mate Ujevića 18. 

No što je točno crossfit i kako će na vas utjecati drugačije od tjednog trčanja do Poloja i natrag ili povremenog odlaska u teretanu? Crossfit je trening snage i kondicije što znači da kombinira najbolje od svih svjetova. Crossfit se bazira na kratkim, intenzivnim i raznolikim treninzima koji troše puno više kalorija u startu, ali se i brine da se te kalorije nastave trošiti i nakon završetka treninga. Još jedna od karakteristika ove vrste treninga je korištenje vrlo malo rekvizita u usporedbi sa modernim fitness centrima. Crossfit će vam nedvojbeno pomoći u gubitku kilograma, izgradnji mišićne mase, razvoju snage i kondicije. 

Naravno, pola posla otpada i na pravilnu prehranu - što nije razlog za uzbunu! Tim lincenciranih trenera svakom se polazniku posvećuju potpuno individualno, a uz to vam pružaju i plan prehrane. Pomažu vam na način da očistite vlastitu prehranu od namirnica koje vam čine štetu, te vas uče kako jesti pametno. Cijeloj priči u prilog ide i činjenica da se ne morat brinuti oko kiše ili zahlađenja koje će vam ‘pomrsiti planove’ jer se treninzi odvijaju u zatvorenom prostoru te su programi namijenjeni svakoj životnoj dobi, te su prilagođeni i za žene i muškarce. No kako svačiji zahtjevi nisu isti, tako postoji pet različith programa koje se razlikuju po intenzitetu i načinu izvođenja vježbi. Radi se o StartOUT (početnički program), Bodyweight, Spartan, te u konačnici, Spartan Lift programu (najnapredniji). 

Učinite napokon uslugu sami sebi, tijelo će vam biti zahvalno. Priključite se Tomislavu Siseru koji starta s novom sezonom 4. rujna na adresi Mate Ujevića 18 i njegova ekipa rado će vas uvesti u jedan od navedenih programa i pokazati vam kako preko noći postati zdrav i aktivan, a ‘tijelo za plažu’ doći će samo od sebe. Stoga im se slobodno javite putem službene Facebook stranice ili na email udrugakolos.sb@gmail.com jer su upisi započeli!

Zadnje vijesti

FAK su zbog kvalitete već prozvali "Dubrovačkim ljetnim igrama za amatere"

Limena glazba Željezničar nastupila na Korzu

Počeo kamp inovatora u okviru projekta Pametne škole

SPORT

Grad će ugostiti više od 200 mladih kajakaša

Olimpik dobio organizaciju Kupa Hrvatske

NAJČITANIJE DANAS

Uskoro novi album

VIDEO Premijera: Hojsak & Novosel s "Hodaj" najavili suradnju s Gibonnijem

FOTO GALERIJA

Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja

Učenici OŠ Ljudevita Gaja peti put među najuspješnijim ekolozima

Berba odličja za brodske karataše na tri natjecanja

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ općine Vrpolje održala javnu tribinu "Ohrabri se i postani poduzetnica“

Rekordnih 260 sudionika tradicionalne Tijelovske biciklijade