Što donosi 2. kolo Međužupanijske nogometna liga Brod - Požega

S nestrpljenjem se čekao početak u novoformiranoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod – Požega pogotovo što su u četvrtom rangu natjecanja ostali samo Hajduk iz Pakraca i slavonskobrodski Željezničar.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 31.08.2019
 Njima su se priključili najbolje plasirani klubovi iz Prvih Županijskih liga iz Brodsko – posavske i Požeško – slavonske županije. Iz tog je razloga među klubovima vladala velika nepoznanica s obzirom da su se rijetko sastajali primjerice klubovi iz Oprisavaca ili Sikirevaca s onima iz: Lipika, Kaptola, Jakšića, Pakraca i drugih. Ljubičasti sa slavonskobrodske Livade u novom prvenstvu imaju jednu od najmlađih momčadi koja je u 1. kolu na svom terenu odigrala 2:2 protiv Svačića iz Starog Slatinika koji je najavio borbu za plasman među vodeće klubove prvenstva. S ovim je sastav trenera Borisa Brice pokazao da ima kvalitetu te da će se za sve u ovoj ligi biti nezgodan protivnik.

Osim podjele bodova u susretu između Željezničara i Svačića, po 1 bod osvojili su Tomislav koji je u Donjim Andrijevcima ugostio Omladinac iz Gornje Vrbe koji je 3 puta vodio, dok su domaći 3 puta stizali. Od ostalih utakmica u 1. kolu izdvojimo pobjedu Slavonca iz Bukovlja u Lipiku, dok je prošlogodišnji prvak požeške Prve Županijske lige Kaptol poražen u Sibinju. Uvjerljive pobjeda zabilježili su Zadrugar u Oprisavcima sa 4:1 protiv Jakšića i Požega s 3:1 u susretu s Hajdukom iz Pakraca. Tako niti 1. kolo nije puno otkrilo o mogućim favoritima i tko bi se u ovoj ligi mogao boriti za sami vrh.

Gledajući imena koja imaju u svom rosteru, pa i prvu utakmicu na gostovanju kod Željezničara očito je da Svačić iz Starog Slatinika ima kvalitetu biti među vodećim klubovima u ovoj ligi. Oni svoje ambicije ne kriju te otvoreno najavljuju borbu za vrh ljestvice.

Najveće ovoljetno pojačanje Svačića je Tomislav Kljajić bivši igrač Marsonije koji je svojoj novoj ekipi s 2 gola donio bod na gostovanju protiv Željezničara u 1. kolu. Taj bod Narančasti žele potvrditi sa sutrašnjom pobjedom protiv Tomislava iz Donjih Andrijevaca u 2. kolu u Starom Slatiniku od 17 sati.

Uz utakmicu u Starom Slatiniku danas će se od 17 sati još igrati 3 utakmice u sklopu 2. kola Međužupanijske lige Brod – Požega. Tako će Sikirevci ugostiti Lipik, Kaptol Kuzmicu, a Omladinac u Gornjoj Vrbi Mladost iz Sibinja.

Zadnje vijesti

Jedina Slavonka u The Voiceu Bernarda Bobovečki

I ove godine bogat program Noći muzeja

Otvoren javni poziv udrugama za projekte od interesa za opće dobro

FOTO GALERIJA

Premijer Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Potpisani ugovori za čak 79 stipendija studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a