Što Brođani čitaju ovoga ljeta?

Dugo, tople dane, brojni Brođani krate uz knjigu. Ekipa Dnevnika SBTV-a provjerila je koji su najčitaniji naslovi ovoga ljeta, ali i kakve aktivnosti tijekom ljetnih mjeseci nudi Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.07.2021


 Prostori Gradske knjižnice mnogima su zamjena za odlazak na odmor. Pojedincima je knjiga zamjena za plažu i more, ali i oni koji putuju na godišnji odmor, prije polaska često svrate upravu u Gradsku knjižnicu.

Da brojni Brođani bez dobre literature ne mogu potvrdila je i prošla godina. Prošloga srpnja gradska knjižnica zabilježila je rekordan broj posudbi, jer zbog epidemije, svi su se, navodi ravnateljica, poželjeli čitanja. Na ovim policama, nešto za sebe može pronaći svatko, ali neki naslovi ipak su popularniji od drugih. Kada je strana literatura u pitanju, posuđuje se serijal od sedam knjiga Lucinde Riley, roman "Moja Aljaska" Kristin Hannah i knjiga Elene Ferrante "Lažljivi život odraslih".

Od domaće književnosti, s druge strane, ističe Bobovečki, prema Katalogu Gradske knjižnice, čita se gotovo sve. Top tri naslova su  roman Zoran Ferića "Putujuće kazalište", novi roman Pavla Pavličića "Tajna zanata" i "Krivi broj" Inne Moore.

Dugi, topli dani krate se knjigom, a oni najmlađi moći će ih popuniti i brojnim aktivnostima koje će Gradska knjižnica provoditi u danima koji dolaze. Osmišljeni su brojni sadržaji, u kojima mogu sudjelovati svi zainteresirani. Svakog dana, na programu je nešto novo.

Uz pozive za sve zainteresirane da ih posjete, iz Gradske knjižnice poslali su i jednu poruku. 

"Knjiga nas čini boljim ljudima, ona nas čini humanijima, ona uspostavlja neke međuljudske, pomaže nam da rastemo, uživamo, sazrijevamo, da spoznajemo neke istine", kaže Ružica Bobovečki, ravnateljica Gradske knjižnice Slavonski Brod.

Zadnje vijesti

Poduzetnici u Požeško-slavonskoj županiji ostvarili su u 2020. godini neto dobit od 188,6 milijuna kuna

Idući tjedan nastava će biti online u četvrtak i petak

Obavijest o privremenoj regulaciji prometa povodom blagdana Svih svetih

VIJESTI

Podaci FINE

Poduzetnici u Požeško-slavonskoj županiji ostvarili su u 2020. godini neto dobit od 188,6 milijuna kuna

FOTO GALERIJA

Otvorena punionica na stlačeni prirodni plin

Održana svečana primopredaja osnivačkih i vlasničkih prava nad ustanovom Zlatni cekin

Dragovoljnim darivateljima krvi uručena županijska priznanja i nagrade za 2020. i 2021. godinu

Svečano otvoren spomenik u čast Toši Proeskom u Novoj Gradiški

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor