STK "Sibinj" stabilni član Druge lige

Stolnotenisači Sibinja natječu se u Drugoj ligi – zapad.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 01.06.2020
 Klub je osnovan 2004. godine te su u 10 drugoligaških sezona 8 puta bili među prvih 5 ekipa. Prema tome Sibinjci imaju konstantu u ovom natjecanju, dok im je najveći uspjeh bio u sezoni 2015/2016 kada su osvojili 1. mjesto i naslov prvaka Druge lige – zapad. To ih je odvelo u kvalifikacije za Prvu ligu koje su se s još 7 klubova igrale u Požegi. U posljednjem kolu poraženi su sa 4:3 od Čakovca u vrlo neizvjesnom meču te su na kraju osvojili 3. mjesto u tim kvalifikacijama. Ta pozicija odvela ih je u Prvu ligu u kojoj ipak nisu zaigrali.

U ovogodišnjem drugoligaškom prvenstvu stolnotenisače Sibinja prekid natjecanja dočekao je na 5. mjestu s polovičnim učinkom od 8 pobjeda i isto toliko poraza. Nositelji prve ekipe u drugoligaškoj konkurenciji su Vedran Zorko i Domagoj Čanić, dok su tu još: Mario Grgić i Toni Sarajčić.

Uz prvu ekipu u Drugoj ligi STK Sibinj ima i svoju drugu postavu koja se natječe u Trećoj ligi. Prekid prvenstva dočekali su na 7. mjestu sa 4 pobjede i 7 poraza. U drugoj ekipi Sibinja su: Damir Grgić, Goran Sekulić, Vinko Tomakić, Nenad Tambur i Matija Bobinac.

Druga ekipa ne može napredovati u rangu natjecanja te joj to nije cilj, već da se pojedini igrači svojim igrama pokušaju nametnuti za prvu postavu u Drugoj ligi.

Stolnotenisači Sibinja treninge imaju u obližnjem mjesnom domu, dok domaće utakmice igraju u dvorani osnovne škole. U klubu su igrači većina iz mjesta u Općini Sibinj, dok su tu i dvojica iz Slavonskog Broda.

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja