STK "Sibinj" stabilni član Druge lige

Stolnotenisači Sibinja natječu se u Drugoj ligi – zapad.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 01.06.2020


 Klub je osnovan 2004. godine te su u 10 drugoligaških sezona 8 puta bili među prvih 5 ekipa. Prema tome Sibinjci imaju konstantu u ovom natjecanju, dok im je najveći uspjeh bio u sezoni 2015/2016 kada su osvojili 1. mjesto i naslov prvaka Druge lige – zapad. To ih je odvelo u kvalifikacije za Prvu ligu koje su se s još 7 klubova igrale u Požegi. U posljednjem kolu poraženi su sa 4:3 od Čakovca u vrlo neizvjesnom meču te su na kraju osvojili 3. mjesto u tim kvalifikacijama. Ta pozicija odvela ih je u Prvu ligu u kojoj ipak nisu zaigrali.

U ovogodišnjem drugoligaškom prvenstvu stolnotenisače Sibinja prekid natjecanja dočekao je na 5. mjestu s polovičnim učinkom od 8 pobjeda i isto toliko poraza. Nositelji prve ekipe u drugoligaškoj konkurenciji su Vedran Zorko i Domagoj Čanić, dok su tu još: Mario Grgić i Toni Sarajčić.

Uz prvu ekipu u Drugoj ligi STK Sibinj ima i svoju drugu postavu koja se natječe u Trećoj ligi. Prekid prvenstva dočekali su na 7. mjestu sa 4 pobjede i 7 poraza. U drugoj ekipi Sibinja su: Damir Grgić, Goran Sekulić, Vinko Tomakić, Nenad Tambur i Matija Bobinac.

Druga ekipa ne može napredovati u rangu natjecanja te joj to nije cilj, već da se pojedini igrači svojim igrama pokušaju nametnuti za prvu postavu u Drugoj ligi.

Stolnotenisači Sibinja treninge imaju u obližnjem mjesnom domu, dok domaće utakmice igraju u dvorani osnovne škole. U klubu su igrači većina iz mjesta u Općini Sibinj, dok su tu i dvojica iz Slavonskog Broda.

Zadnje vijesti

Više od stotinu ugostiteljskih objekata iz 11 županija sudjeluje u Danima Okusa hrvatske tradicije

Prošli tjedan 33 prometne nesreće s dvije teže i 15 lakše ozlijeđenih osoba

31-godišnjakinja osumnjičena za počinjenje šest kaznenih djela krađe

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti