Stjepan Matičević nakon katastrofalnog požara: Vratit ćemo svečanoj dvorani stari sjaj!

Nakon požara u nedjelju navečer, započelo čišćenje i sanacija štete u velikoj dvorani Matičević centra.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.04.2020
 Jedna od najljepših svečanih dvorana u Slavonskom Brodu sada je zgarište iz najgoreg filma katastrofe. Kvar na električnim instalacijama u nedjelju navečer u svega nekoliko sati promijenio je zauvijek izgled ovog objekta.

"Kad pogledate da vam je u plamenu sve što ste godinama na svojim rukama i u svome srcu nosili, taj objekat i svi ostali su dio mene, dio moje duše i ne samo dio nego sve što imam u životu, ja i moja obitelj, teško je uopće razmišljati kada se tako nešto desi", govori Stjepan Matičević, vlasnik Matičević centra.

Ulazak u svečanu dvoranu u ovom trenutku gotovo je neprepoznatljiv. U samo nekoliko sati izgorjelo je gotovo sve u svečanoj dvorani, a četiri dana poslije počela je velika sanacija. Jer požar je zahvatio gotovo cijeli objekt. Rijetki su dijelovi koji nisu oštećeni, a štete se prema procjenama penju i na nekoliko milijuna kuna. Od krovne konstrukcije nje ostalo gotovo ništa pa će se ona  morati u potpunosti ukloniti, nagorio je i veliki dio zidova , a skladište je u potpunosti izgorjelo, a kuhinja je gotovo u cijelosti uništena. Prema riječima vlasnika šteta je milijunska, no nadaju se da će ju obnoviti te da će ona ponovo zasjati u punom sjaju.

"Ide sve novo, sve se mora promijeniti, izgorile su nam krovne konstrukcije zbog visoke temperature, ali krećemo prvo u čišćenje objekta pa izgradnju nove konstrukcije krove kako bi vratili salu makar u ono stanje u kojem je bila", govori Matičević.

Prvi posao je raščišćavanje i uklanjanje izgorjelih dijelova konstrukcije krova. Uklanjaju se svi opožareni dijelovi, od namještaja, uređaja, stolova i stolica pa sve do dekoracija. U čišćenju sada pomažu brodske tvrtke no i veliki broj volontera. Od rano jučer ujutro, uz poštivanje epidemioloških mjera i držanje razmaka, jer ipak je sezona koronavirusa, Brođani su još jednom pokazali da su tu kada najviše treba. 

Što dalje? Vlasnik Stjepan poručuje: zahvaljujući inicijativi prijatelja, krenut ćemo opet iz početka.

No postavlja se i pitanje što je s rezerviranim datumima za vjenčanja?

"Što se tiče mojih mladenaca i svih ljudi koji su nam dali povjerenje, nisam ih nikada izdao, neću niti ovaj puta. Nitko ne mora da strepi, nitko ne mora da misli da to neće biti dok dođu njihovi termini njihove svadbe, trudit ćemo se da to mora biti i sigurno nitko neće biti uskraćen za njihovo najdraže veselje, odnosno svatove", optimistično najavljuje Matičević.

Obitelj Matičević tako će unatoč milijunskim štetama krenuti opet ispočetka. Doslovno iz pepela. No ipak bogatiji za činjenicu da ih pravi prijatelji u najtežim trenucima nisu zaboravili. 

Zadnje vijesti

U Savi pronađeno tijelo utopljenika

U Zagrebu predstavljena nova web platforma Slavonia.Travel

HZJZ objavio nove upute za dječje vrtiće i škole

FOTO GALERIJA

Slavimo biološku raznolikost i Brodsko-posavske županije

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu