"Stiže" snijeg u gorje, ali i nizine

Mladi pupovi na ružama, jorgovanu, mlade zelene stabljike na grmovima lavandi i ružmarina, kao da su počeli najavljivati skori kraj zime, i dolazak toplijih ranoproljetnih dana. Međutim, meteorolozi i prognostičari ipak kažu kako ova zima, iako do dosad bez imalo snijega i "jačih" temperaturnih minusa, još nije gotova.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.02.2020
"Stiže" snijeg u gorje, ali i nizine
 Tako, na pr., meteorolog Zoran Vakula prognozira da će posljednji tjedan mjeseca veljače biti iznadprosječno topao za ovo doba godine ali i promjenjiv, dr.Petra Mikuš Jurković iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda navodi da će u ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti slabe mjestimične kiše dijelu dana, kiše će svakodnevno biti, najčešća i najobilnija sredinom tjedna. U gorju je velika vjerojatnost snijega, potkraj srijede i u noći na četvrtak i u nekim nizinama. Nakon oborina slijedi razvedravanje i jutarnji temperaturni 'minusi', od petka vjerojatnija nova južina, zatopljenje, To za veljaču (više) i nije neobično.

U nastavku tjedna promjenjivo i (opet) relativno toplo. U vjetroviti utorak slabe kiše bit će ponajprije u gorju, a u srijedu oborina će biti česta, lokalno i obilnija u noći na četvrtak u gorju je moguć snijeg, četvrtak donosi smirivanje vremena, slabe oborine bit će još na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije. Prema kraju tjedna s jugozapadnjakom opet raste vjerojatnost za mjestimičnu kišu i ponovno nestabilnije.

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji