Stigli rezultati testiranja, pozitivna dva radnika Montaže, ali i dva radnika iz Njemačke

Jučer se je u Hrvatsku vratilo 15 radnika slavonskobrodske tvrtke Đuro Đaković Montaža. Kako dolaze iz Švedske odakle se već vratio dio radnika pozitivan na koronavirus. Oni su pri ulasku u Hrvatsku testirani, a smješteni su u karantenski objekt u našoj županiji. Sinoć su došli rezultati testiranja radnika, kao i drugih uzetih briseva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.05.2020
Stigli rezultati testiranja, pozitivna dva radnika Montaže, ali i dva radnika iz Njemačke


 Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je kako su dva radnika Montaže koja su se jučer vratila u Hrvatsku pozitivna na koronavirus, dvanaest je negativno, a za jednog radnika će se testiranje ponoviti. Svi ostaju u karantenskom objektu izlječenja, odnosno 14 dana ukoliko ostanu negativni na koronavirus. Još je 11 radnika Montaže na gradilištu u Švedskoj, tri pokazuju blage simptome, ali im se popravlja zdravstvena slika. Svi će se vratiti po završetku posla po istom postupku kao i jučerašnja skupina, izvijestio je dr. Ante Cvitković. ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije te je istaknuo kako epidemija nije gotova te da se obrađuju  kontakti prethodno pozitivnih osoba je nije prošao period inkubacije.

Dva novooboljela su se vratila s gradilišta u Njemačkoj s kojeg se u Hrvatsku vratilo ukupno 6 osoba od kojih je 5 pozitivno na koronavirus. Uz jedan poznati slučaj u našoj županiji i ova dva nova po jedan radnik s ovog gradilišta vratio se u Požeško-slavonsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. Prema neslužbenim informacijama na ovom gradilištu još je jedan radnik pozitivan na koronavirus.

Svi novooboljeli su srednje životne dobi i pokazuju blagu klinički sliku ili su asimptomatski. Dr. Josip Samardžić, ravnatelj slavonskobrodske Opće bolnice izvijestio je o broj pacijenata na Covid odjelima, 16 osoba je hospitalizirano od kojih je 6 pozitivno i pokazuju srednje tešku sliku, niti jedan nije na respiratoru. Ukupno je u našoj županiji 41 osoba oboljela od bolesti COVID-19, 16 je izliječeno, a jedna je preminula.

Zadnje vijesti

Više od stotinu ugostiteljskih objekata iz 11 županija sudjeluje u Danima Okusa hrvatske tradicije

Prošli tjedan 33 prometne nesreće s dvije teže i 15 lakše ozlijeđenih osoba

31-godišnjakinja osumnjičena za počinjenje šest kaznenih djela krađe

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti