"Stariji" uvjerljivo pobijedili "mlađe" 12:8, sve završilo uz druženje, roštilj i vino

U redovitom prvenstvenom kolu Lige Slavonije i Baranje na boćalištu BK Brlićke na brodskoj Budainci umijeće i natjecateljsku ljeku preciznost iskazala su u gradskom derbiju dva kluba brodske Brlićke, Brlićka koju čine stariji igrači, ima ih koji broje i 70, i kluba Brlićka 2007, koju predvode "mlađi", s 40 i koju "na leđima".

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 01.10.2018


 Kako kod boćara inače biva, u natjecateljskom žaru nadmetanja ničeg nedostajalo, uživalo u svakom super pogotku, sekiralo zbog promašaja, izlazilo se s igrališta na "timeout" na čašicu "osvježavajućeg", pa opet nadmetalo tko će bliže i bolje, bacalo se, gađalo, mjerilo se, mjerilo, i tako sve potrajalo punih pet sati. Iskustvo i znanje starijih je prevagnulo, bili su bolji s 12:8, na prvenstvenoj tablici, međutim, opet su jedan ispod drugog, prvenstvo se nastavlja...

Potom je uslijedilo "drugo poluvrijeme, svi su se "bacili" na ukusno, u međuvremenu spravljene, roštiljske specijalitete i drugih slavonskih delicija, pića svih vrsta nije manjkalo, neki su "bacili" i karte.

-A, što se može, "stara" Brlićka je pobijedila, ali barem nije neki debakl kako su "prijetili". Nema veze, vratit ćemo im to u revanšu. Ali, kako to kod nas boćara biva, i bit će, nastavljamo se družiti, zajedno i treniramo, ovo je odličan oblik rekreacije, naravno onaj koji izgubi uvijek bude malo ljut, bude mu žao i krivo, ali smo svi pravi prijatelji i neke tuge nema. Prijateljsko druženje iznad svega, gajimo to uz to tradiciju boćanja na brodskoj Brlićki dugoj 40 godina, sigurno, možda i više, rekao je za Brodportal Josip Baketarić, predsjednik Brlićke 2007.  

Zadnje vijesti

12 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, aktivnih slučajeva 175

Gabrijel Veočić pobijedio dvostrukog prvaka Poljske

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

FOTO GALERIJA

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi

I Brođani na biskupskom ređenju grkokatoličkog biskupa mons. Milana Stipića