Stanovnici Slavonije I zbog radova na toplovodu parkiraju gdje stignu pa za to dobili kazne komunalnih redara

Problemi s parkiranjem na većim slavonskobrodskim naseljima poput Slavonije I i II dobro su poznata priča, a zadnjih tjedana dodatno se zakomplicirala.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 27.08.2019
Stanovnici Slavonije I zbog radova na toplovodu parkiraju gdje stignu pa za to dobili kazne komunalnih redara
 Naime, mali broj parkirnih mjesta za sve stanovnike Slavonije I zadnjih tjedana dodatno se smanjio i to zbog radova na zamjeni toplovoda u ovom naselju. Iako je zamjena itekako dobrodošla i prijeko potrebna, radovi iskopa cijevi smanjili su broj dostupnih parkirnih pa sada stanovnici iskorištavaju dostupne površine za parking. Zato su ih ovih dana dočekale obavijesti o počinjenom prekršaja parkiranja suprotno postavljenom prometnom znaku "Zabrana zaustavljanja i parkiranja" kažnjivog novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna koja u roku tri dana može biti plaćena upola manje, odnosno 250 kuna. Kazna bi mogla se popeti i do 15 000 kuna. Obavijest je došla od gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav i komunalno redarstvo.

Reakcije onih koji su dobili "čestitku" Grada Slavonskog Broda - razočarenje i ogorčenost.

"Naljutilo me ovi iz Grada nisu izašli u susret barem ovih 4-5 tjedana što će radit rusvaj s kopanjem po naselju i dozvoliti parkiranje i na ovaj dio, na koji stane oko 5 do 8 auta gdje nam već unazad gotovo godinu dana naplaćuju kazne. Taj dio odmah preko puta Gimnazije uz kontejnere je oduvijek bio dio parkirališta i nitko za taj komadić nije pravio probleme 40 godina od kada naselje i postoji", kaže nam čitateljica BrodPortala.

Istaknula je da problem s parkiranjem nije novost.

"Inače je na naselju krkljanac što se tiče parkiranja jer tu je i porezna i mirovinsko, a i broj automobila po kućanstvu je povećan. Danas često na jedno kućanstvo dođu i dva automobila, a nekad je vjerojatno bio jedan automobil na tri kućanstva. Veličina naselja je u svemu tome ostala ista, a potreba za mjestom za parkiranje se povećala. Ne znam ni zašto naplaćuju parkiranje na veliko parkiralište u Pilarevoj ulici. Naravno da svatko tko tu stanuje ne želi plaćati parkiranje na mjestu gdje mu je stan", ističe naša čitateljica te zaključuje:

"Na ionako mali broj parkirnih mjesta oni su ga još vise srezali i onda još bezobrazno naplate kaznu. Zar ne bi bilo u redu da ne prave oko toga probleme bar dok su radovi u tijeku."

Čitateljica nam je poslala i fotografiju na kojoj je vidljivo da su radovi onemogućili i parkiranje na mjestu za invalide.

Radovi na zamjeni toplovoda trebali bi trajati na Slavoniji I četiri tjedna, a za to vrijeme nije moguća dostava tople vode u zgrade. I dok su na taj problem bili upozoreni, na još manji broj mjesta za parking i kazne komunalnih redara nisu računali.

Zadnje vijesti

Slavonski Brod dobio još jedno domaćinstvo sportskog natjecanja

U Osijeku tenk pregazio crvenog Fiću

Na ulazu u Polikliniku brodske Opće bolnice temperaturu vam mjeri nova termovizijska kamera

VIJESTI

VRIJEDNA DONACIJA ROTARY KLUBA BRODSKOJ BOLNICI

Na ulazu u Polikliniku brodske Opće bolnice temperaturu vam mjeri nova termovizijska kamera

FOTO GALERIJA

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić