Stanovnici Slavonije I zbog radova na toplovodu parkiraju gdje stignu pa za to dobili kazne komunalnih redara

Problemi s parkiranjem na većim slavonskobrodskim naseljima poput Slavonije I i II dobro su poznata priča, a zadnjih tjedana dodatno se zakomplicirala.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 27.08.2019
Stanovnici Slavonije I zbog radova na toplovodu parkiraju gdje stignu pa za to dobili kazne komunalnih redara


 Naime, mali broj parkirnih mjesta za sve stanovnike Slavonije I zadnjih tjedana dodatno se smanjio i to zbog radova na zamjeni toplovoda u ovom naselju. Iako je zamjena itekako dobrodošla i prijeko potrebna, radovi iskopa cijevi smanjili su broj dostupnih parkirnih pa sada stanovnici iskorištavaju dostupne površine za parking. Zato su ih ovih dana dočekale obavijesti o počinjenom prekršaja parkiranja suprotno postavljenom prometnom znaku "Zabrana zaustavljanja i parkiranja" kažnjivog novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna koja u roku tri dana može biti plaćena upola manje, odnosno 250 kuna. Kazna bi mogla se popeti i do 15 000 kuna. Obavijest je došla od gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav i komunalno redarstvo.

Reakcije onih koji su dobili "čestitku" Grada Slavonskog Broda - razočarenje i ogorčenost.

"Naljutilo me ovi iz Grada nisu izašli u susret barem ovih 4-5 tjedana što će radit rusvaj s kopanjem po naselju i dozvoliti parkiranje i na ovaj dio, na koji stane oko 5 do 8 auta gdje nam već unazad gotovo godinu dana naplaćuju kazne. Taj dio odmah preko puta Gimnazije uz kontejnere je oduvijek bio dio parkirališta i nitko za taj komadić nije pravio probleme 40 godina od kada naselje i postoji", kaže nam čitateljica BrodPortala.

Istaknula je da problem s parkiranjem nije novost.

"Inače je na naselju krkljanac što se tiče parkiranja jer tu je i porezna i mirovinsko, a i broj automobila po kućanstvu je povećan. Danas često na jedno kućanstvo dođu i dva automobila, a nekad je vjerojatno bio jedan automobil na tri kućanstva. Veličina naselja je u svemu tome ostala ista, a potreba za mjestom za parkiranje se povećala. Ne znam ni zašto naplaćuju parkiranje na veliko parkiralište u Pilarevoj ulici. Naravno da svatko tko tu stanuje ne želi plaćati parkiranje na mjestu gdje mu je stan", ističe naša čitateljica te zaključuje:

"Na ionako mali broj parkirnih mjesta oni su ga još vise srezali i onda još bezobrazno naplate kaznu. Zar ne bi bilo u redu da ne prave oko toga probleme bar dok su radovi u tijeku."

Čitateljica nam je poslala i fotografiju na kojoj je vidljivo da su radovi onemogućili i parkiranje na mjestu za invalide.

Radovi na zamjeni toplovoda trebali bi trajati na Slavoniji I četiri tjedna, a za to vrijeme nije moguća dostava tople vode u zgrade. I dok su na taj problem bili upozoreni, na još manji broj mjesta za parking i kazne komunalnih redara nisu računali.

Zadnje vijesti

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

Đuro Đaković Montaža uspješno završava i ovu poslovnu godinu

Kakva je budućnost bosanskobrodske Rafinerij?

VIJESTI

Najspremniji MUP-ovci

U četvrtak 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje policijskih službenica i službenika

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema