Stanje u Đuri Đakoviću stabilno unatoč koronavirusu

Đuro Đaković Grupa i dalje stabilno unatoč pandemiji koronavirusa. Stanje u tvrtkama prate i sindikati.

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.10.2020


 Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u četvrtak su razgovarali i sa sindikalnim predstavnicima iz đurinih tvrtki. Stanje u Đuro Đaković Grupi zanima i sindikate jer nakon velikih prosvjeda prije godinu dana i grupacije koja je bila na koljenima, sada se ipak očekuje oporavak i nešto bolje stanje nakon državne intervencije od 300 milijuna kuna.

Jer prije točno godinu dana tvrtke Grupacije Đuro Đaković bile su na rubu propasti – zbog blokade računa i neisplaćenih plaća radnici su bili u štrajku, a tadašnja uprava nije imalo što drugo nego nakon godina sve dubljih minusa na računima – odstupiti. 

Podsjećamo, Đuri Đaković u pomoć je priskočila država. I to s dvije tranše od 150 milijuna kuna koje su omogućile deblokadu računa i ponovno dizanje tvrtke iz pepela. Planovi su restrukturiranje tvrtke, novi poslovi, novi ugovori i konačno izlazak iz sive zove velikih gubitaka. Iako je Vlada još u siječnju donijela odluku o prvih 150 milijuna kuna jamstava, trebalo je vremena da se poslovni procesi ponovno pokrenu. A kada se pokrenulo Hrvatsku je kao i cijeli svijet udarila kriza zbog koronavirusa. No i u vrijeme pandemije do danas uz brojne poteškoće tvrtka pokušava držati glavu iznad vode. 

Stanje u Đuri Đakoviću budno prate i sindikati. Tijekom nedavnog posjeta SSSH održani su i sastanci s predstavnicima sindikata u Đurinim tvrtkama.  

Iz sindikata poručuju: u 2021. godini očekujemo da BDP u Hrvatskoj raste, a s njim i otvaranje kvalitetnih radnih mjesta. 

Jer najveći korak u procesu oporavka Đurinih tvrtki uključuje strateške partnere, investitore koji će osigurati nastavak proizvodnje, nove ugovore i poslove. Zajedno sa stabilizacijom poslovanja koja je unatoč aktualnoj svjetskog gospodarskoj krizi ipak postignuta Uprava ipak s optimizmom gleda u budućnost. 

Zadnje vijesti

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od Covid-19

Što donosi proljeće u kulturi?

Zrak u Slavonskom Brodu i dalje onečišćen

VIJESTI

Priopćenje Stožera CV

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od Covid-19

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske