Stanje u Đuri Đakoviću stabilno unatoč koronavirusu

Đuro Đaković Grupa i dalje stabilno unatoč pandemiji koronavirusa. Stanje u tvrtkama prate i sindikati.

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.10.2020


 Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u četvrtak su razgovarali i sa sindikalnim predstavnicima iz đurinih tvrtki. Stanje u Đuro Đaković Grupi zanima i sindikate jer nakon velikih prosvjeda prije godinu dana i grupacije koja je bila na koljenima, sada se ipak očekuje oporavak i nešto bolje stanje nakon državne intervencije od 300 milijuna kuna.

Jer prije točno godinu dana tvrtke Grupacije Đuro Đaković bile su na rubu propasti – zbog blokade računa i neisplaćenih plaća radnici su bili u štrajku, a tadašnja uprava nije imalo što drugo nego nakon godina sve dubljih minusa na računima – odstupiti. 

Podsjećamo, Đuri Đaković u pomoć je priskočila država. I to s dvije tranše od 150 milijuna kuna koje su omogućile deblokadu računa i ponovno dizanje tvrtke iz pepela. Planovi su restrukturiranje tvrtke, novi poslovi, novi ugovori i konačno izlazak iz sive zove velikih gubitaka. Iako je Vlada još u siječnju donijela odluku o prvih 150 milijuna kuna jamstava, trebalo je vremena da se poslovni procesi ponovno pokrenu. A kada se pokrenulo Hrvatsku je kao i cijeli svijet udarila kriza zbog koronavirusa. No i u vrijeme pandemije do danas uz brojne poteškoće tvrtka pokušava držati glavu iznad vode. 

Stanje u Đuri Đakoviću budno prate i sindikati. Tijekom nedavnog posjeta SSSH održani su i sastanci s predstavnicima sindikata u Đurinim tvrtkama.  

Iz sindikata poručuju: u 2021. godini očekujemo da BDP u Hrvatskoj raste, a s njim i otvaranje kvalitetnih radnih mjesta. 

Jer najveći korak u procesu oporavka Đurinih tvrtki uključuje strateške partnere, investitore koji će osigurati nastavak proizvodnje, nove ugovore i poslove. Zajedno sa stabilizacijom poslovanja koja je unatoč aktualnoj svjetskog gospodarskoj krizi ipak postignuta Uprava ipak s optimizmom gleda u budućnost. 

Zadnje vijesti

Oprez u sezoni grijanja: neispravni dimnjaci i instalacije znaju prouzročiti materijalne štete i fatalne ishode

155 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Završena sanacija klizišta na drenovačkom groblju

VIJESTI

VIDEO

Oprez u sezoni grijanja: neispravni dimnjaci i instalacije znaju prouzročiti materijalne štete i fatalne ishode

FOTO GALERIJA

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu

Koracima i stopama Andrije Štampara

Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske

Kardinal Puljić; "Prevažno je da među vama bude prava sloga, jer neprijatelj želi sijati mržnju, nerazumijevanje"

Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”