Stambene subvencije ipak idu dalje, novi poziv u prvom dijelu rujna

Nema mjesta zabrinutosti mladih ljudi zainteresiranih za rješavanje gorućeg pitanja kakvo je kupnja prve nekretnine – i to stambenim kreditom uz državne subvencije! Popularna mjera ide dalje, jučerašnja je poruka Vlade RH!

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.08.2020
Stambene subvencije ipak idu dalje, novi poziv u prvom dijelu rujna


 S potporom države mogu računati svi koji pregovaraju ili su čak dali kaparu, i stoga dodatno nervozno iščekuju odluku glede raspisivanja najavljenog jesenskog kruga natječaja za subvencioniranje stambenih kredita. Proračunski novac za to je osiguran, jer je ‘zeleno svjetlo’ za tranšu od 10 milijuna kuna dalo Ministarstvo financija.

 
Potvrda da Vlada ne odustaje od navedene mjera kojom je dosad oko 13.000 mladih obitelji riješilo svoje stambeno pitanje, stigla je nakon jučerašnje sjednice užeg kabineta Vlade, kada je novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat najavio da zainteresirani korisnici mogu očekivati raspisivanje javnog poziva u razdoblju između 1. i 15. rujna.
 
Kako piše Poslovni.hr, do kraja kolovoza u planu je poziv poslovnim bankama radi iskazivanja interesa glede njihova sudjelovanja u jesenskom natječaju, dok se javni poziv građanima može očekivati u prvoj polovici rujna, tako da zaprimanje samih zahtjeva po svemu sudeći kreće krajem rujna te će on trajati nekoliko tjedana, odnosno sve do utroška predviđenih sredstava.

izvor: poslovni.hr
foto: Ivica Galović

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija kod 26-godišnjaka pronašla 77 grama marihuane

Ukrala bankovnu karticu pa lažno prijavila da je i njoj ukradena

Euroherc i Adriatic uručili vrijedne nagrade i dobitnicima u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske