Sprema se veliki prosvjed za čisti zrak: Brojni poznati podržali Brođane

'Građanska inicijativa' i inicijativa 'Brođani za Brod' priprema do sada najžešći prosvjed za čisti zrak i protiv kancerogenih čestica koje dolaze iz susjedne BIH, bosanskobrodske rafinerije koja ni po čemu ne poštuje međunarodne standarde.

Autor: bportal | Datum objave: 18.11.2016


 Sve je počelo prije dva dana kada je tridesetak Brođana odlučilo proći brodskim Korzom noseći vijenac i lampione - minuta šutnje započela je ono što će svoju kulminaciju doživjeti u četvrtak 24. studenog u 18 sati na istom mjestu, brodskom središnjem trgu. Osam godina mirnih prosvjeda ovime završava i počinje nova era, ona građanskog neposluha. Organizatori poručuju da će daljnje nedjelovanje institucija i manjak rezultata prouzročiti blokadu granice, rafinerije, a naposljetku i zavrtanje ventila Janafa koji iz Hrvatske naftu isporučuje u Bosanski Brod, te time (ne)izravno naše institucije truju Brođane.


'Ovo je prosvjed u koji idemo svi zajedno. I svi smo jednaki. I mlado i staro. Sve nas truju. Ovo je za nas i našu djecu. Branimo grad, dođite na prosvjed!' riječi su organizatora na najavnom Facebook događaju, a priču su počeli podržavati i brojne poznate osobe među kojima su Mario Mandžukić, General Woo, Marko Lončar, Petra Cicvarić i dr. Svoju podršku možete pružiti dolaskom na prosvjed, kao i fotografijom uz natpis 'SLAVONSKI BROD - ZA ČISTI ZRAK - 24.11.2016.', te heštegove  #nemapredaje #čistzrak #slavonskibrod #branimograd
 

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet