Sportski vikend u Slavonskom Brodu u znaku Polojskog triatlona i Krosa u Tvrđavi

Samo nekoliko dana nas dijela od posebnog dana, kada će Mazatori organizirati dvije manifestacije isti dan. Kada smo pomislili da ne može bolje, opet nas iznenade.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.06.2022


 Ovu subotu, točnije 18.06. u Slavonskom Brodu se održava, po prvi puta službeno natjecanje od velike važnosti za triatlon u Hrvatskoj, a radi se o 2.kolu Hrvatske triatlon lige. To je natjecanje koje se održava diljem Lijepe naše, u pet različitih gradova i odvija se u 5. kola. Osim Slavonskog Broda tu su Trogir, Split, Preluk i Zagreb, a mi se izdvajamo jer smo jedini koji imaju natjecanje u bazenu. Vanjski gradski bazen taj dan je rezerviran za prvu službenu sportsku manifestaciju koja će se održati na istoimenim bazenima. Potvrda je to sjajnih uvjeta koji su napravljeni za vrhunski sport i sportska natjecanja kod nas u Brodu, a sama lokacija Poloja je nešto čime se rijetki mogu pohvaliti i nama je ponos i dika.

Triatlon je sport koje čine tri sportske discipline plivanje, biciklizam i trčanje. Hrvatska triatlon liga i Polojski triatlon se sastoje od discipline sprint triatlon gdje se pliva 750m, vozi bicikli 20km, te trči 5km. Osim sprint triatlona, na eventu će se natjecati i mladi triatlonci u disciplinama akvatlon i supersprint triatlon. 

Organizator utrke je Triatlon klub Mazator. Natjecanje kreću već od 9 sati, pa sve do 16h kada je službeno proglašenje pobjednika prvog i zadnjeg Polojskog triatlona. Očekivani broj sudionika je oko 250 u svim dobnim kategorijama, a zasigurno najuzbudljiviji dio dana su utrke juniora i seniora.

Nakon završetka Polojskog triatlona, sportski reflektori se sele u Tvrđavu, gdje se održava peto izdanje utrke Kros u Tvrđavi. Utrka je ove godine u noćnom izdanju, što otvara priliku za drugačije upoznavanje s Tvrđavom Brod. Očekivani broj natjecatelja je oko 120 u svim kategorijama, a kao i dosadašnjim godina to su utrke na 4 i 8km, te nezaobilazni dio dječje utrke. Manifestacija kreće u 19:30h s dječjim utrkama, a ostale dvije discipline startaju u 21h. Organizator utrke je Ultramaraton klub Mazator.

Pozivamo sve sugrađane da uživaju u sportskim predstavama najboljih triatlonaca iz Hrvatske i šire prijepodne, a navečer uživaju u prizorima čeonih lampi kako svjetle diljem Tvrđave.

Važno je znati kako će promet Splavarskom ulicom biti zatvoren u subotu, od 8h do 18h za sva prometna vozila osim interventnih službi.  

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije