Spektakl glazbe, gastronomije i dobre zabave obilježio posljednji vikend u kolovozu u Slavonskom Brodu.

Četvrtu godinu za redom CMC televizija uz potporu Grada Slavonskog Broda i Turističke zajednice grada organizirala je CMC 200 Slavonija fest u baroknoj Tvrđavi Brod...

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 01.09.2019
Spektakl glazbe, gastronomije i dobre zabave obilježio posljednji vikend u kolovozu u Slavonskom Brodu.


 I dok je prva večer prema tradiciji pripala rock bendovima, druga večer ponudila je ljubiteljima dobre glazbe različite glazbene žanrove. Drugu večer četvrtog CMC festivala obilježio je nastup jednog od najvećih bendova ovih prostora. "Prljavo kazalište" ponovno u Slavonskom Brodu odsviralo je svoje najveće hitove koji su se trajno upisali u povijest hrvatske glazbe. 

Uz Prljavo kazalište na neka zlatna vremena rocka na ovim prostorima podsjetio je Kiki Lesendrić i Piloti. Publika se prisjetila nezaboravnih hitova koji se slušaju i danas poput "Kao ptica na mom dlanu" ili "Kada sanjamo". Iz godine u godinu publika s nestrpljenjem čeka i Flyer koji su na CMC 200 Slavonija Festu sada već kao kod kuće.  Neke sada već poprilično popularne bendove publika je imala priliku čuti prvi puta. Sarajevski "Helem Nejse" jedan je od onih koje je publika diljem zemalja u okruženju već prepoznala. 

Pred brodskom publikom zasvirali su između ostalih Davorin i Bogovići, Fluentnes, Adastra, Komuna, Bang Band. CMC Slavonija Fest širi se iz brodske Tvrđave, pa su se ritmovi glazbe mogu čuti cijelim gradom. Ove godine, organizatori su učinili korak više, i za Brođane i brojne posjetitelje, priredili dogat dnevni program.

Kava se ovih dana, na gradskom Korzu pila uz zvukove dobre glazbe. Ispred gradskih kafića orgnizirani su Gitar i Piano Jam Sessioni. Organizirane su i degustacije vina i likera proizvođača koji su članovi Turističkog klastera "Slavonska košarica" koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj proizvođača hrane, pića i rukotvorina s područja cijele Slavonije i Baranje. CMC 200 Slavonija fest tako je još jednom ispunio sva očekivanja organizatora i publike te dao najbolju najavu da i dogodine zadnji vikend u kolovozu treba rezervirati za dolazak u Slavonski Brod. 

 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Slavlje zlatne mise mons. Pere Aračića po Kristu, s Kristom i u Kristu

Slavonski Brod domaćin Nacionalne konferencije Savjeta mladih

U Galeriji umjetnina otvorena izložba akvarela

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu