SOS MS telefon, pitaj neurologa - novi projekt hrvatskog Saveza MS-a

Savez društava oboljelih od MS-a pokrenuo novi projekt Pitaj neurologa - u okviru SOS besplatnog telefona.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.01.2020




 Za više od 6 200 oboljelih od multiple skleroze u Hrvatskoj, već dugi niz godina na raspolaganju je besplatni SOS MS telefon kojega je pokrenuo nacionalni Savez udruga oboljelih od MS-a, a od ove godine uvode i dodatnu uslugu – pitaj neurologa. Iskorak je to više u procesu pravodobnog i cjelovitog informiranja oboljelih o svim pravima i mogućnostima liječenja ove, još uvijek neizlječive bolesti s tisuću lica.

0800 77 89 broj je SOS MS telefona na kojemu će u redovotim terminima, dežurni neurolozi biti na raspolaganju  svima koje zanimaju mogućnosti liječenja simptoma multiple skleroze, progresivne bolesti od koje u našoj zemlji, procjenjuje se, boluje više od 6200 ljudi. Kroz cijelu godinu, dva puta mjesečno u unaprijed najavljenim terminima na SOS MS telefon javljat će se deužrni neurolozi iz tri klinčka bonička centra.  Riječ je o specijalistima – neurolozima koji su primarno educirani za multiplu sklerozu i imaju odgovore na sva važna pitanja vezana za ovu bolest, ponajprije za lijekove koji su dostupni za usporavanje progresije bolesti.

Inače, društvo MS-a Brodsko posavske županije, koja okuplja 80-ak redovitih članova, i ove  godine planira provedbu niza edukativnih projekata, među kojima je najvrijedniji program asistencije za osobe oboljele od najtežeg oblika MS-a, vrijedan 1,5 milijuna kuna, a kojim je u ovoj godini obuhvaćeno 26 korisnika. Tu je i projekt psihosocijalne inkluzije koji financira Grad, ali i projekt Info Edu MS, prvi put uz potporu Županije. Trening oboljelih s fizitioterapeutom, savjetovanje o primjerenoj prehrani, psihosocijalna podrška – bit će glavne aktivnosti tog projekta, a udruga nastavlja i niz provedbu edukativnih i informativnih radionica u suradnji s Radijem 92 FM.

Iz udruge podsjećaju da svi oboljeli imaju pravo na besplatna ortopedska i invalidska pomagala, a na raspolaganju je i nešto rabljenih u  samim prostorima udruge, koje su svakodnevno otvorene od 8 do 13 sati.  Inače, danas u Hrvatskoj djeluje 21 društvo MS-a udružena u nacionalni savez društava multiple skleroze, bolesti koja je nepredvidiva i ostavlja nepovratne posljedice na zdravlje.

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja