Solidna sezona nogometaša Posavca iz Kaniže

U Nogometnom klubu Posavcu iz Kaniže mogu biti zadovoljni s ostvarenim u ovoj prekinutoj sezoni u natjecanju Treće Županijske lige – centar. Najvažnije za klub je da se plasirao u jednu od 4 skupine novoformirane Druge Županijske lige. Jedino ostaje žal što na kraju ovu sezonu nisu završili na 1. mjestu s naslovom prvaka.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.07.2020


 Nogometašima Posavca iz Kaniže samo su 2 boda nedostajala do 1. mjesta i naslova prvaka do kojeg bi možda i došli da nije bilo prekida prvenstva. Naime, vodeći Graničar iz Stupničkih Kuta trebao je gostovati u Kaniži i tko zna kako bi se prvenstvo razvijalo da se igralo. Ovako Posavac ima samo 1 poraz u sezoni i to u Stupničkim Kutima s 3:2, dok je zabilježio i dvije neodlučene i to obje s 3:3. U Kaniži su domaći imali vodstvo od 3:1 da bi Jakačina došla do boda, dok je u Zbjegu na poluvremenu Posavac vodio s 3:0, a onda u nastavku primio 3 gola za 3:3. Najvažnije da momčad ima 8 pobjeda u 11 utakmica od kojih su 3 gostujuće u: Banovcima, malinu i Gornjim Andrijevcima.

Nogometaši Posavca u ovoj skraćenoj sezoni imali su utakmicu više na svom terenu u Kaniži u kojoj je zabilježeno 5 pobjeda i jedna neodlučena. S gostovanja je doneseno 10 bodova, odnosno 3 pobjede i jedna neodlučena. Ukupna gol razlika je 33 postignuta i 12 primljenih golova po čemu je Posavac i njegov vratar Stjepan Jurkiv primio najmanje golova u ligi.

U cijelom ovogodišnjem prvenstvu za Posavac je u Trećoj Županijskoj ligi - centar nastupio 21 igrač, dok sve nastupe, odnosno 11 utakmica imaju: Kristijan Jurkiv, Stanoje Stanković, Lovro Mikić i Predrag Pejić. Najbolji klupski strijelci su Mladen Has sa 7 i Kristijan Jurkiv sa 6 postignutih golova.

U klubu već godinu dana djeluje Škola nogometa Kaniža koju vodi igrač seniorske momčadi Predrag Pejić i koja je vrlo aktivna na području cijele županije.

Do sada su lipnju nogometaši Posavca na 2 turnira poraženi u finalima od prvog susjeda BONK-a iz Bebrine. Prvo u Općinskom turniru u Bebrini, a onda i na domaćem Memorijalu u Kaniži. Novost je novo pomoćno igralište te je u planu obnova ograde oko cijelog igrališta. Rade na uređenju svlačionica za suce kao i na sanitarnim čvorovima u cijelom objektu. U novoj sezoni za koju bi pripreme trebale početi krajem srpnja imamu ambiciju proći što dalje u kupu kao i što bolji plasman u novom prvenstvu.

Zadnje vijesti

Nezakonito isplatili više milijuna kuna s računa trgovačkih društava i oštetili državni proračun

"Cilj nam je postati najmoderniji regionalni obrazovni centar na području Slavonije i Baranje"

Dubrovnik deblokiran nakon osmomjesečne opsade

FOTO GALERIJA

Završeni infrastrukturni radovi na obnovi zapadnog dijela Sjevernog kavalira

Osnovan Stručni savjet ogranka Hrvatskog generalskog zbora za Slavoniju i Baranju

Dovršena istočna tribina na novim terenima ŠRC „Klasije“

Vanesa Tot i Gabrijel Veočić najbolji sportaši Slavonskog Broda, ekipe odbojkaši Marsonije i košarkašice Broda na Savi

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima