Solidna polusezona za nogometaše Podvinja u Drugoj Županijskoj ligi - centar

Za nogometaše Podvinja prvi dio sezone u Drugoj Županijskoj ligi – centar bio je vrlo solidan.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.02.2020


 Ostvaren je plasman na 5. mjesto s bodom iza trećeg Graničara iz Brodskog Varoša i četvrte Tomice. Podvinjci nisu daleko niti do vrha s obzirom da im vodeći sastav iz Brodskog Stupnika bježi 6, a drugoplasirano Podcrkavlje 4 boda. Tijekom jesenske polusezone Žuto – plavi zabilježili su 5 pobjeda te imaju po 3 neodlučene i isto toliko poraza. Ekipa trenera Ivana Zorića više je bodova i to 10 osvojila na gostovanjima, nego u Podvinju u kojem je bilo 2 manje, dakle 8.

U prva 4. kola igrači trenera Zorića osvojili su samo 1 bod, a onda su napravili niz od 4 uzastopne pobjede od kojih su dvije bile na gostovanjima u Kobašu i Zdencima, dok je kasnije došla i ona na Jelasu protiv Amatera. Iz Podvinja je sva 3 boda uzeo vodeći Slavonac iz Brodskog Stupnika, dok su po bod odnijele susjedne ekipe iz Tomice i Podcrkavlja.  Uz 3 pobjede u gostima nogometaši Podvinja bod su osvojili u Lužanima protiv domaće Svjetlosti. Trener Zorić u kadru je imao 22 igrača, dok su jedini svih 11 utakmica odigrali Domagoj Štević i kapetan Mario Pavić. Iza njih su samo jednu utakmicu u prvom dijelu prvenstva propustili Martin Lucić i Luka Panijan koji je sa 14 golova ne samo najbolji strijelac Podvinja, već i cijele lige.

S pripremama za nastavak sezone nogometaši Podvinja počeli su 30. siječnja, dok su se treneru Zoriću na prvom okupljanju odazvala 22 igrača. Klub su ove zime napustili Domagoj Štević (posao u Engleskoj), Tomislav Jarić (Podcrkavlje) i Marin Ivanović (Slobodnica), dok je puno više dolazaka novih igrača. Tako su u Podvinje došli Stipe Kudrnaček iz Jakšića, Jadranko Mor iz Đakova, Toni Lešić iz Novog Travnika, Armis Mujčin iz Zdenaca, Mihael Klišanić iz Bukovlja i Pejo Jozić iz MV Croatije. Uz ovaj pojačani igrači kadar i uz utakmicu više na domaćem terenu u Podvinju se s pravom nadaju plasmanu u Prvu ŽNL.

Nogometaši Podvinja tijekom ovih priprema odigrat će 6 prijateljskih utakmica. Prva je sutra u Starim Perkovcima, dok nastavak prvenstva kreće 15. ožujka u kojem će u Podvinju gostovati Svjetlost iz Lužana.

 

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu