Solidna polusezona za nogometaše Mladosti iz Donje Bebrine

Za nogometaše Mladost iz Donje Bebrine završio je prvi dio prvenstva u skupini B Druge Županijske lige koji je ocijenjen kao solidan.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 05.04.2021


 Među 11 klubova nalaze se na 7. mjestu s istim učinkom pobjeda i poraza. Gubili su na svom terenu, ali su zato donosili bodove s gostovanja. U klubu se u nastavku sezone nadaju boljim rezultatima, dok je u Donjoj Bebrini uređena i infrastruktura.

U prvom dijelu sezone, onom jesenskom nogometaši Mladosti iz Donje Bebrine u istočnoj skupini Druge Županijske lige imali su polovičan učinak od 5 pobjeda i isto toliko poraza. Pobjeđivali su u gostima, a gubili na svom terenu, dok su istu praksu nastavili i u proljetnom nastavku. Tako su igrači trenera Marka Barišića u 1. kolu drugog dijela prvenstva s uvjerljivih 4:1 nadigrali Bratstvo u Vranovcima, da bi u prošlom kolu s 3:1 poraženi u Donjoj Bebrini od Graničara iz Brodskog Varoša. Ovog uskrsnog vikenda raspored je htio da nogometaši Mladosti ne igraju iz razloga što je u ligi  11 klubova pa su oni u ovom kolu slobodni. Na ljestvici se sastav iz Donje Bebrine nalazi na 6. mjestu s 18 bodova, odnosno imaju po 6 pobjeda i isto toliko poraza. Trener Barišić uz seniore u pojedinim utakmicama prigodu je dao i mladim igračima.

Poznato je da su u Donjoj Bebrini imali jedan mali period od 6. mjeseci kada klub nije imao seniore, međutim, brzo su se vratili u natjecanje. Taj period iskoristili su za uređenje kompletnog igrališta, dok su poboljšali i ostale uvjete za rad, dok planova ima još.

Osim što je Marko Barišić trener seniora, on vodi brigu i o pionirima te ih 25 dolazi redovito na treninge. U prvoj ekipi je 80 % igrača iz Donje Bebrine, dok su ostali iz okolnih mjesta: Klakara, Trnjanskih Kuta, Prnjavora i Stružana. Klub vodi mlada uprava koja je puna radnog elana i motiva stoga je treneru Barišiću ugodno raditi u takvoj atmosferi. 

Bit amaterskog sporta, a pogotovo nogometa je uz natjecanje i rezultat zajedničko druženja nakon utakmica što prakticiraju i u Mladosti. S obzirom da su većinom domaći igrači oni zajedno s upravom čine pravu malu sportsku obitelj.

Plasman na 6. mjesto za sastav iz Donje Bebrine je realan jer su ovih 5 ekipa ispred njih kvalitetne i jače. Stoga ih sa Zdencima koji su 2 boda iza njih očekuje borba za to 6. mjesto, a baš u narednom kolu Mladostaši sljedećeg vikenda idu na gostovanje u Brodske Zdence. 

Zadnje vijesti

152 novooboljele osobe od Covid-19 u proteklih 24 sata, 2 osobe preminule

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Juniori i kadeti Broda vrlo dobri u prvom dijelu sezone

NAJČITANIJE DANAS

PRIPREME ZA KAPTOLAČKI FESTIVAL

Pristižu nove pjesme za Zlatni glas Zlatne doline 2022.

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj