Šokantno a istinito, u Hrvatskoj čak 95.000 umirovljenika "prima" nazovi mirovinu od svega i samo 232 kune(!)

Nije baš optimistično niti, kažu, preporučljivo da dok si mlad razmišljati što će biti "dođu godine" i kada bi kao stariji trebao živjeti od plodova svog rada.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 09.04.2018
Šokantno a istinito, u Hrvatskoj čak 95.000 umirovljenika "prima" nazovi mirovinu od svega i samo 232 kune(!)


 Ali, nažalost, došla su neka čudna i sa čovječnog stajališta neprihvatljiva vremena kada sve što bi se trebalo i moralo vrednovati pada u zadnji mogući plan.

Otići danas u tzv. penziju osim što je sve teže ostvarivo, a usto iz zakona i zakonskih propisa vrebaju razne i kojekakve zamke, pa dovitljiviji i političkim strankama bliski (sa)znaju da ako danas odeš u mirovinu imat ćeš, na pr., 6000 i više tisuća kuna, a ako odeš sutra, uz iste uvjete, mizernih 1500 kuna, i tome slično. A zašto je tome tako i zašto se i zbog kojih razloga stvaraju osnove za tolike razlike, radikalizira se mogućnost da za dvije iste osobe s istim mirovinskim stažom i istim godinama života rezultat mirovine nije isti, niti približan, tko je bliži "vatri" bolje će se ogrijati, iz "mirovinskog" sve te i takve mogućnosti nećete i ne možete saznati, na vrijeme. Žalosno, ali je tako, kada pomisliš da si kao umirovljenik zaslužio to "nešto"u novčaniku onda ti politika to ne da, ponizi te, omalovažava, povrijedi, a žaliti se nemaš kome, važniji su tzv. viši interesi. Politika upravlja vašim sudbinama i svim oko vas, svašta smišlja i premišlja, a zaposlenost od koje svi s razlogom očekujemo kakav takav prosperitet i izravno utječe na mirovinske fondove iz kojih se marni i pošteni umirovljenici namiruju da žive životom dostojnim čovjeka pada iz dana u dan. I to nikoga ne brine, kažu zaposlenost je danas pitanje otvorenog tržišta radne snage. A, ne pitaju se današnji političari i i svi iz državne, županijske i gradske administracije od čega će danas sutra u mirovini živjeti. U svemu tomu posljednje Vladino povećanje mirovina za mizernih i u novčanicima doslovce neopipljivih 0,94 posto više je nego smiješno, jer je, primjerice, 95.069 umirovljenika na svoju je prosječnu mirovinu od 232,21 kune dobilo povećanje od 2 kune. Komentar suvišan, pametnom dosta, previše. 

Zadnje vijesti

Ekipa Cedevite dočekuje F4 juniorske ABA lige u Slavonskom Brodu

KBK Omega na "Balkan Open 2019."

FOTOGALERIJA - I slavonskobrodski gimnazijalci pozdravili proljeće na Papuku

VIJESTI

37. Papučki jaglaci 2019.

FOTOGALERIJA - I slavonskobrodski gimnazijalci pozdravili proljeće na Papuku

SPORT

VJERUJEMO DA MOŽEMO DO FINALA!

Ekipa Cedevite dočekuje F4 juniorske ABA lige u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Održana 3. Smotra studijskih programa Brodsko-posavske županije

FOTO - Etno zbirka narodnog ruha župnika Mate Kneževića pod zaštitom Ministarstva kulture

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu