Snage odmjerile 34 ekipe iz četiri županije

Nogometna akademija NOPO Legen na igralištu 'Omladinca' u Gornjoj Vrbi održala je svoj 3. Ljetni dječji nogometni NOPO – Legen kup. Ovo je prvi ljetni turnir koje su zajednički organizirale dvije škole nogometa koje su se spojile u jednu. Turnir je održan za četiri uzrasne kategorije i to limačiće, limače te mlađe i starije pionire, a nastupile su 34 ekipe.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 17.08.2021
Snage odmjerile 34 ekipe iz četiri županije


Ni velika vrućina nije onemogućila organizatore iz Nogometne akademije NOPO Legenu kako bi u Gornjoj Vrbi održali svoj 3. Ljetni kup. Turnir je trajao tri dana, a snage su odmjerili klubovi iz  Sisačko – moslavačke, Požeško – slavonske, Vukovarsko – srijemske i Brodsko – posavske županije.

Prvog dana igrali su stariji pioniri koji su 2007. i 2008. godište. Među 11 ekipa 1. mjesto osvojio je 'Frankopan' iz Andrijaševaca i Rokovaca. Njima je protivnik u finalu bio domaći 'NOPO Legen' protiv kojeg je u regularnom dijelu bilo 0:0, dok su gosti iz Vukovarsko – srijemske županije s 3:1 slavili nakon boljeg izvođenja penala. Za 3. mjesto su stariji pioniri Željezničara s 5:1 nadigrali Svačić iz Starog Slatinika.

Drugi dan bio je rezerviran za mlađe pionire koji su 2009. i 2010. godište. U ovoj kategoriji je također 'NOPO Lege'n među 10 klubova izborio finale. Protiv 'Željezničara' u regularnom vremenu bilo je 2:2, pa se ponovno pobjednik tražio nakon penala. I ovoga puta domaći 'NOPO Legen' nije bio uspješan, pa je tako naslov s 4:2 u ovoj kategoriji pripao mlađim pionirima 'Željezničara'. Ako su stariji pioniri Svačića izgubili utakmicu za 3. mjesto, mlađi pioniri nisu jer su s 4:0 nadigrali Budainka Koloniju.  

Limači i limačići uvijek su na ovakvim turnirima među najbrojnijima, međutim, to nije bio slučaj u Gornjoj Vrbi. U kategoriji limača za igrače koji su rođeni 20011 i 2012. godine bilo je 7 ekipa, a u uzrastu limačića za 2013. godište i mlađe nastupilo je 6 klubova.Među limačima u početku je puno uspjeha imala Cibalia iz Vinkovaca koju već nekoliko godina u ovom uzrastu vodi trener Robert Jelinić.
 
Na kraju su limači Cibalije u susretu za 3. mjesto s 2:0 bili bolji od domaće NA NOPO Legen. Naslov u ovoj kategoriji pripao je Željezničaru koji je također s 2:0 slavio pobjedu nad požeškom Slavonijom. U najmlađoj kategoriji za limačiće do 1. mjesta došla je Marsonia koja je s 3:1 u finalu pobijedila Moslavinu iz Kutine. Za 3. mjesto je domaći NOPO Legen s 1:0 bio bolji od Slavonca iz Brodskog Stupnika.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška