ŠN Legen, Slavonija, Marsonia pobjednici Valentino kupa

Škola nogometa NK Marsonia i ove je godine po 3. put organizirala Valentino kup u malom nogometu. Turnir se kroz 3 dana održao u dvorani Brod u kategorijama: limačića, limača i mlađih pionira te je u sve te 3 kategorije bilo 80 ekipa što je malo manje nego prijašnjih godina. S obzirom na najave na ovogodišnjem turniru moglo je biti i 100 ekipa, ali su organizatori zbog nedostatka satnice u dvorani kroz 3 dana ograničili broj sudionika na 80.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 19.02.2019
ŠN Legen, Slavonija, Marsonia pobjednici Valentino kupa


Neuobičajeno je bilo pred Sportskom dvoranom Brod vidjeti toliki broj autobusa koji su došli s područja Srbije, BiH te Hrvatske. Bio je to još jedan odličan i vrlo kvalitetan dvoranski međunarodni turnir koji je na visokom nivou organizirala Škola nogometa Marsonije.

Na 3. Valentino Kupu prvi put nastupila je novosadska Vojvodina koja je imala svoje ekipe u sve 3 uzrasne kategorije, dok su se limači i mlađi pioniri plasirali među 4 najbolje.

Uoči samog početka turnira nastup je otkazao mađarski Šikloš što je neugodno iznenadilo organizatore koji su već složili satnicu. Kako bi ju popunili u pomoć je uskočio Tomislav iz Donjih Andrijevaca koji je na neki način spasio turnir.

Odličan odaziv bio je među klubovima iz susjedne BiH, pa su tako došle dvije ekipe iz Tuzle i to Škola nogometa Bambi od Enesa Mešanovića i Sloboda čiji su dječaci pred dvoranom na travi dok su čekali svoju utakmicu igrali međusobno. To je dokaz koliko ovi mladi nogometaši vole nogomet.

Uz tuzlanske po dva kluba imao je i Odžak i to Jedinstvo te Odžak 102, dok su iz BiH još došli: Rudanka iz Doboja, Nogometna akademija "Milan Jelić" iz Modriče, Rijeka kolibrići iz Viteza, Fortuna iz Zenice i Don Bosco iz Žepča.

Osim klubova iz Slavonskog Broda i Brodsko – posavske, tu su bili i oni iz susjednih županija Požeško – slavonske, Virovitičko – podravske i Vukovarsko – srijemske županije koju je predstavljala Cibalia.

U najmlađoj kategoriji limačića za igrače koji su 2010. godište i mlađi slavonskobrodska ŠN Legen je z finalu s 1:0 golom Marka Ravlića svladala Cibaliju. Za 3. mjesto je Bambi iz Tuzle s 2:0 bio bolji od Marsonije, dok su golove postigli Bekir Topić i Kenan Mišanović. U limačima koji su 2008. godište i mlađi naslov je pripao požeškoj Slavoniji koja je golom Marka Krizmanića s 1:0 svladala Don Bosco iz Žepča. U susretu za 3. mjesto limači Vojvodine bolje su izvodili penale od Škole nogometa NOPO iz Gornje Vrbe. U najstarijoj kategoriji na turniru, onoj kod mlađih pionira za igrače rođene 2006. godine i mlađe u finalu su se sastale dvije ekipe Marsonije. Ona starija u kojoj igrači 2006. godište je sa 4:0 nadigrala mlađe suigrače koji su rođeni 2007. godine. Po 2 gola dali su Luka Martić i Andrej Svrzlić. Za 3. mjesto kod mlađih pionira je ŠN Željezničar golovima Marina Markeljevića i Antonija Laćena s 2:0 bila bolja od novosadske Vojvodine.   

 

Zadnje vijesti

Biskup Janjić u rodnim Vidovicama proslavio zlatni jubilej

Još jedan 'genijalac' pokušao ishoditi novu vozačku dozvolu, iako mu je stara oduzeta u Italiji

Prošle godine u Brodsko-posavskoj županiji 230 razvoda

FOTO GALERIJA

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu

Zaljubljeni jedno u drugo i u Slavonski Brod, održali australsko vjenčanje kraj Save