Slikari amateri darovali svoja umjetnička djela za dobrotvornu aukciju 'Marijinih obroka'

Humanitarna udruga Marijini obroci Slavonski Brod ove je nedjelje u prostorima brodske HVIDRE-e okupila 20-ak slikara amatera, članova Likovne radionice Brod, Likovnoga društva Berislavić i Udruge stvaratelja u kulturi Nova Gradiška. Cilj susreta – stvaranje novih umjetničkih djela koja će biti donirana za dobrotvornu aukciju u sklopu Večeri 'Marijinih obroka' 29. studenog u Slavonskom Brodu. Tako je u svega jednom prijepodnevu nastala prava mala izložba slika - motiva prirodnih krajolika, portreta, cvijeća, životinja...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 10.11.2019
A tko su zapravo 'Marijini obroci' i koja je njihova misija?

"Marijini obroci su globalni pokret kojeg podržava mnogo ljudi različitih načina života i podrijetla. Naša misija je omogućiti ljudima da ponude svoj novac, proizvode, vještine ili molitve te preko tog sudjelovanja pruže najučinkovitiju pomoć onima koji trpe ekstremno siromaštvo u najsiromašnijim zemljama.  Želimo da svako dijete prima jedan dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja i da svi oni koji imaju više nego što im je potrebno podijele to s onima kojima nedostaju i najnužnije stvari. Marijini obroci djeluju u 18 zemalja na pet kontinenata. Volonteri 'Marijinih obroka' djeluju i u Slavonskom Brodu od 2016. i od tada imaju i svoju zajendicu djece o kojoj brinu. Riječ je o oko 300 siromašnih mališana u Liberiji u Sackie Town osnovnoj školi. Zahvaljujući dosadašnjem pomaganju za Marijine obroke kuhinja u toj školi nosi ime – „MZ Srce Isusovo, Slavonski Brod & OŠ A. Kanižlića, Požega (Croatia). Za prehran jednog djeteta u toj školi dnevno je potrebno svega 50 lipa, odnosno 120 kuna za cijelu školsku godinu", rekla nam je Đurđica Lucić, koordinatorica 'Marijinih obroka' za Slavonski Brod. 

Prigoda za učiniti dobro djelo i sve ono od vlastitog suviška podijeliti s gladnom djecom u Liberiji, Večer je 'Marijnih obroka' 29. studenog u dvorani Arena u Gornjoj Vrbi od 19 sati, kada će uz prigodan program biti održana i humanitarna aukcija slika koje su nastale na ovonedjeljnoj humanitarnoj likovnoj koloniji u Domu HVIDRE u Slavonskom Brodu. Ulaznica za tu Večer je 60 kuna, bit će to Vaša donacija za siromašnu djecu u Liberiji. Poseban gost večeri bit će  Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač i generalni direktor 'Marijinih obroka'. 
 
Volonteri 'Marijinih obroka' zahvaljuju na suradnji svim slikarima koji su darovali svoje slike, udruzi HVIDRA kao i svim dosadašnjim i budućim volonterima i donatorima.
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Premijer Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu

Pobjeda košarkašica Broda protiv Koprivnice!

Plaćaju li Brođani račune na vrijeme?

FOTO GALERIJA

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Potpisani ugovori za čak 79 stipendija studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a

Tradicija u službi razvoja turizma