SLIJEPI PORED ZDRAVIH OČIJU: Najvažnije sporedne stvari na svijetu

Muškarac srednjih godina, poveće tjelesne mase, onako na prvu bih rekla prava muškarčina, uspio je u nekoliko sekundi središnjeg Dnevnika ispasti papak.

Autor: Ivana Šimac | Datum objave: 01.10.2013


S jedne strane ga je nosila djevojka, možda i sestra, ali u svakom slučaju ženska osoba koja je od njega lakša 20-tak kilograma, s druge strane netko poput oca, stariji gospodin. Nose ga oni tako svak sa svoje strane, a on pognuo glavu i plače, jedino što je uspio izustiti je 'Suzavac!' i to sportskom novinaru kojem je njegova izjava pala ko' budali šamar jer će upravo taj ton dokazati kakvi su se neredi stvarno dogodili na Kantridi. Oh, ti neuki klošari koji s tribina šalju krivu poruku o Hrvatskoj i Hrvatskom narodu, sram ih i stid bilo.

Samo, razmišljam si sada, ne vjerujem da su isti 'huligani' (da se izrazim kao 99 posto mojih kolega, jer ako uvriježimo tu riječ u javnosti onda drugo ti ljudi niti ne mogu biti nego samo huligani) koji su imali baklje na terenu, imali i suzavce. Možda jesu, ali prije da su to napravili naši ponosni Plavci koji su tako htjeli oslijepiti 'huligane' kako bi došli do njih i naravski uhitili ih, poslali iza rešetaka, gdje im je jel' mjesto...bla bla...S jedne strane imamo nekolicinu pojedinaca koji podliježu najgorim mogućim oblicima devijantnoga ponašanja, bacaju sporadično zapaljene baklje na masu među kojom je bilo penzionera i onih najmanje krivih za išta, djece. S druge strane imamo vrlo osposobljene snage hrvatskoga MUP koji upadaju u tu istu masu i bacaju suzavce, pa tko tu koga?! Ima li u ovoj priči uopće neka institucija koja bi se moga uzeti kao primjer dobroga ponašanja ili se opća imenica 'huligan' pridaje samo onima koji nemaju čast nositi oznaku MUP-a na svojim prsima. Ne može se isto ponašanje drugačije tretirati samo zato što si završio šest mjeseci, pardon, u novije vrijeme godinu dana tečaja u Dubravi, pa si odjednom ti ili vi - država. Uostalom sada slijedi onaj drugi dio koji pametnome ne bi promaknuo, a to je,  gdje ste bili kada je trebalo pokazati moć suzbijanja.

Stalno se tako volimo uspoređivati sa Skandinavcima, s Amerikancima, sa svima onima kojima mislimo da je bolje, jer su vidi vraga, znali uvesti reda u čitav taj nered. Kaže Vrbanović: „Na samo jednom stadionu imate postavljene brojače na ulazima i video kontrole. To je, nažalost, naša realnost. Ipak, morat ćemo posebnu pozornost posvetiti licenciranju stadiona, a u suradnji s MUP-om radit ćemo na edukaciji zaštitara". O majčice milena pa gdje su otišli ti silni milijuni koji kolaju kako političkim tako i sportskim sustavom, pa se nema za videonadzore, a ima se za nekog tamo druškana da s one ofucane zgrade na sjeveru snima JVC-kom iz '95. Zoomira on jadan svakog 'huligana' sa sjevera, nabrijan, napaljen, samo čeka da se netko popne na stolicu da ga pita jel' se tako kod kuće penje ko' na Maksimiru.

Imaju tako i volje i vremena ti sportski čelnici, očito i novca, čim se stalno izmišljaju nove pozicije za iste ljude. Kažu osnovali smo Odbor za borbu protiv nasilja u sportu. Okupila su se tu legitimna sportska imena i rade jedan vrlo jednostavan posao – osuđuju one koji su još jedini ostali ponosno stajati i pokazati što znači ljubav prema sport. Ne mislim naravno tu na plaćene pojedince koji su došli na Kantridu djecu gađati bakljama samo kako bi 'država' imala opravdanje za objavljivanje rata opet tim istim 'huliganima'. Kako bi malo zabavila masu, jer nam se lex Perković već popeo na vrh glave, a bome i ona Redingica koja je 'pokakala' i Vladu i njenoga predsjednika. Ajde da sada malo djeluje kako će ova Vlada nešto i napraviti za narod. Ajde da pokažemo Europi, ali i Istoku, kako smo mi pravi civilizirani kulturnjaci koji imaju nultu stopu tolerancije na nasilje. Je, isto ko' što Ameri šire demokraciju svijetom pa ubijaju sve što im stane na put, priče za malu djecu.

Neće na kraju priče stradati ta tri – četiri nevažna lika koji su bacali baklje po naređenju i ophođenju, nego svi oni koji su pored naše svemoćne i vrlo obučene policije unijeli baklje na tribine. Pa unijeli su ih tisuće tijekom godina, a meni labelo nađu i stavljaju u kutiju pod 'opasne materije' kada idem na utakmicu, da ne bi Joe dobio od mene u 38' labelom u glavu. Nećemo se zavaravati, ili su naši 'huligani' završili doktorate filozofije pa unose te silne baklje na svoj visoki intelekt, što ne isključujem, ili je netko s druge strane vage poprilično glup. Najvjerojatniji scenarij je da se prave glupi jer im je tako naređeno.

Eto kako odumire ona iskonska ljubav prema sportu, ubiju je u tebi. Baš kao u vrijeme komunizma kada si htio ići u crkvu, ne možeš! Voli ti Dinamo, voli ti Hajduk, voli i Marsoniju, ali na kraju neće Mamić iza rešetaka zbog sto i jedne stvari koju radi protiv zakona, da, svih ovih hrvatskih zakona koji vrijede za Hrvatski narod kojemu tvrdi da pripada, nego nekolicina 'huligana' koji će se tim imenom zvati od onih koji se prozivaju novinarima, a prodali su se za jedan Rolex. Znam da, osuđujem, možda jer nemam gladno dijete kod kuće pa ne znam koliko bi mi taj Rolex olakšao stvari. A mogla sam, tko me tjerao da ko' prava Hrvatica već ne rodim sinove do 25. godine. Neću, jer što će našim sinovima ostati kada te humanoidne strojke za pare sruše i posljednjeg čovjeka.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

77 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, 1 osoba preminula

Sastanak u županiji s Hrvatskim vodama o obrani od poplava, navodnjavanju, aglomeraciji i budućim projektima

Osigurana dodatna sredstva za sufinanciranje europskih projekata

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja