Slijedećih godinu dana 12 žena skrbit će o 72 korisnika starije životne dobi

Nacionalni program zapošljavanja žena iz kategorije teže zapošljivih, u svom je prvom ciklusu kroz brojne lokalne projekte donio odlične rezultate pa su mnoge općine od resornog Ministarstva tražile nastavak provedbe istog programa na svojim područjima. Među njima je i Općina Podcrkavlje koja provodi projekt ZAaželi-ZAposli 2 i njime zapošljava još 12 žena na poslovima pomoći i skrbi za najmanje 72 korisnika starije dobi. Uvodna konferencija projetka održana je 28. kolovoza u Rastušju, tijekom koje su žene angažirane na projektu potpisale Ugovore o radu.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 30.08.2020


 "Nositelj provedbe projekta ZAželi-ZAposli 2 je Općina Podcrkavlje, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod ue Udruga Eko Brezna. Cilj projekta je kroz zapošljavanje teže zapošljivih žena u lokalnoj zajednici, osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal te smanjiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva, a ujedno povećati socijalnu uključenost i kvalitetu krajnjih korisnika u Općini Podcrkavlje", objansila je Eva Mirosavljević, voditeljica projekta.

 
"I općina Podcrkavlje sa svih svojih 11 sela dijeli istu sudbinu kao i mnoge slavonske općine – mladi odlaze, ostaju mahom žitelji starije životne dobi kojima je potrebna pomoć u svakodevici. Ovaj program Zaželi je i u svojoj prvoj fazi postigao odlične rezultate a interes i za drugi bio je jako velik, ističe Tomislav Trtanj, načelnik Općine Podcrkavlje. 
 
Vrijednost projekta je 1.048.801,40 kuna, trajanje projekta je od 18. lipnja 2020. do 18. rujna 2021. godine, a u potpunosti ga financira Eurpska unija iz Europskog socijalnog fonda. 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata