Slavonskobrodski Radio 92 u europskoj mreži EAMDA

Slavonskobrodski Radio 92 producent i realizatori serije emisija u organizaciji Europske asocijacije oboljelih od neuromuskularnih bolesti

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.08.2021


 Europska asocijacija oboljelih od neuromuskulatornih bolesti odlučila se pokrenuti radijski program koji će se emitirati na području cijele Europske unije. Cilj je edukacija oboljeljelih o novim metodama liječenja, životu s dijagnozom te još niz drugih. A producent i realizator ovih emisija bit će slavonskobrodski Radio 92.

Priča počinje u Europskoj asocijaciji koja si je za cilj postavila dodatnu edukaciju, širenje informacija, znanja i iskustva svih oboljelih od neuromuskularnih bolesti u Europskoj uniji. Zato pokreću seriju jednostavnih emisija. Prva je emitirana prošli tjedan i to iz Rumunjske, Do kraja godine slijede emisije iz Slovenije, Poljske, Češke i Bugarske. Prva nova na redu je iz Hrvatske i emitirat će se 25. kolovoza. 

Znanost iz godine u godinu napreduje u dijagnostici i liječenju bolesti. Tako je i onima iz neuromuskulatornog spektra. U Hrvatskoj je u registru oko 8000 osoba s dijagnozom različitih oblika neuromuskularnih oboljenja. 

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni