Slavonskobrodski biciklisti 10. godinu za redom organiziraju biciklistički ultramaraton Ovčara – Dubrovnik

Udruga Slavonsko Brodski Biciklist desetu godinu za redom, organizira memorijalni biciklistički ultramaraton Ovčara – Dubrovnik.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.08.2019
Slavonskobrodski biciklisti 10. godinu za redom organiziraju biciklistički ultramaraton Ovčara – Dubrovnik


 Biciklistički ultramaraton vozit će se u sedam etapa. Biciklisti startaju s Ovčare 3. kolovoza, a na  cilju, u Dubrovniku se očekuju 9. kolovoza. Svaki dan će trideset biciklista u rasponu od 14 do čak 74 godine, prosječno voziti oko 160 kilometara, prolazeći kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu, te će paljenjem svijeća na spomen obilježjima odati počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu naše Domovine.

Biciklistički ultramaratonci su ljudi iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje startajući s Ovčare sve do cilja na dubrovačkim Pilama, nosi želja za postizanjem nemogućeg. Želja nam je da svake godine na osebujan način  podsjećamo mlađe generacije na herojske dane kada su se hrvatski branitelji upustili u misiju koju su mnogi proglašavali neostvarivom.

Ruta kojom biciklisti prolaze proteže se kroz mjesta koja su najviše pogođena ratnim razaranjima: Vukovar, Vinkovci,  Slavonski Brod, Okučani, Sisak, Glina, Petrinja, Vojnić, Slunj, Lovinac, Sv.Rok, Gračac, Kašić, Zadar, Šibenik, Knin, Sinj, Ploče i Dubrovnik .

Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera utrke, vrhunska organizacija i sve veći interes, naši su prioriteti od početka, za što su zaslužni članovi Udruge koji svojim trudom i zalaganjem promiču ciljeve maratona, Hrvatska policija koja prati utrku te dosadašnji sponzori.

Uz sjećanja na 'odsutne' cilj projekta je i promocija biciklizma kao zdravog načina života, promocija Slavonije ali i Hrvatske kao biciklističke destinacije. 

Realizacijom ovog projekta obilježavamo Dan branitelja i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

PLAN PUTA:

  • 1.dan - 3.kolovoza: Polazak u 7 sati sa Ovčare -Vukovar(odlazak na spomenik na Dunavu)-Vinkovci(u Vinkovcima kratak odmor)-Ivankovo – Strizivojna -Staro Topolje (kratak odmor) - Slavonski Brod planirani dolazak oko 13i30 sati
  • 2.dan - 4.kolovoza: Polazak u 7 sati Slavonski Brod – Nova Gradiška (kratak odmor)-Okučani(15 min odmor)- Kutina-Popovača(odmor za ručak 2 sata) – Sisak – Petrinja dolazak oko 19 sati
  • 3.dan - 5.kolovoza: Polazak u 7 sati Petrinja – Vojnić(odmor) – Slunj planirani dolazak oko 13 sati
  • 4.dan - 6.kolovoza: Polazak u 7 sati Slunj – Plitvice(kratka stanka kod spomenika prvom poginulom hrvatskom redarstveniku)-Korenica(odmor za ručak) – Sveti Rok planirani dolazak oko 18i30
  • 5.dan - 7.kolovoza: Polazak u 7 sati Sv.Rok – Gračac – Knin (odmor za ručak)- Sinj planirani dolazak oko19 sati
  • 6.dan - 8.kolovoza: Polazak u 7 sati Sinj – Cista Provo -Makarska(odmor za ručak) – Opuzen planirani dolazak oko 19 sati
  • 7.dan - 9.kolovoza: Polazak u 7 sati Opuzen – Dubrovnik dolazak između 12 i 30 i 13 sati na most Dr.Franjo Tuđman

Zadnje vijesti

Nesreća na A3 kod Lužana: Na radnika pao reklamni pano i usmrtio ga?

Uz mlade folkloraše ponovo se igralo "kolo na dva štuka"

U Vrpolju održana 1. smotra folklora "Mi smo društvo još od davni' dana".

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Prijavite svoje klince na najzanimljiviju edukativnu vožnju na quad stazi, uz instrukcije iskusnog učitelja vožnje...

FOTO GALERIJA

Uz mlade folkloraše ponovo se igralo "kolo na dva štuka"

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina