Slavonski gradovi i županije pomažu u kupovini skladišta za potrebe nadbiskupijskog Caritasa

Zamjenica gradonačelnika, Marina Martić Puača, u četvrtak, 25. studenog 2021. prisustvovalaje potpisivanju Sporazuma o kapitalnoj donaciji za kupovinu skladišta za potrebe Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.11.2021
Slavonski gradovi i županije pomažu u kupovini skladišta za potrebe nadbiskupijskog Caritasa


 Naime, podružnica Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije u Vinkovcima je u suradnji s Caritasom Župe sv. Ivana Krstitelja iz Ivankova prije dvadeset godina pokrenula karitativni projekt pod nazivom „Kućni hospicij“. Ovim projektom pruža se uslužna posudba bolesničkih kreveta, invalidskih kolica, hodalica i drugih invalidskih pomagala teškim bolesnicima te starijim i invalidnim osobama u njihovim obiteljskim domovima. Velike potrebe i potražnja za invalidskim pomagalima dovele su i do proširenja ovog projekta na područje čitave zapadne Slavonije. S obzirom da navedeni Caritas nema skladište za pomagala u svome vlasništvu, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije odlučio je kupiti nekretninu za skladištenje prostora čija utvrđena vrijednost iznosi 2.000.000,00 kuna.

U kupovini nekretnine donacijama će sudjelovati Grad Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Osječko-baranjska županija, Grad Vinkovci, Grad Vukovar, Grad Osijek, Grad Đakovo i Đakovačko-osječka nadbiskupija. Jučerašnjim potpisivanjem sporazuma, Grad Slavonski Brod sudjelovat će u donaciji s iznosom od 200.000,00 kuna kako bi se i dalje stariji i nemoćni s ovog dijela Slavonije, a samim time i iz Slavonskog Broda, mogli koristiti pomagalima koja im olakšavaju svakodnevicu.

Zadnje vijesti

272 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

Obilježena 29. obljetnica Vojno-redarstvene operacija Maslenica '93

Muzeju Brodskog Posavlja vraćena vrijedna slika iz 1831. godine, najavljena i nova izložbena sezona

FOTO GALERIJA

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja