Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

U Hrvatskoj se od 1. do 7. ožujka 2021. godine provodi nacionalna kampanja „Zasadi stablo, ne budi panj“, a koja za cilj ima razviti ekološku svijest te spriječiti daljnju deforestaciju zelenih površina.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.03.2021
Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“


 Ovom hvalevrijednom projektu priključio se i Grad Slavonski Brod koji kontinuirano, tijekom cijele godine, u zajedništvu s TD „Komunalac“ radi na održavanju zelenih gradskih površina. Tako je u proteklim godinama Grad Slavonski Brod zasadio preko 10,000 stabala, a ovih će dana biti zasađeno 26 novih stabala u parku Klasije. Sadnja novih stabala u spomenutom parku nastavak je obnove toga prostora nakon što su se prošle godine morala srušiti stabla koja su bila trula i dotrajala te kao takva predstavljala opasnost za djecu i prolaznike.

S obzirom da se Slavonski Brod posljednjih nekoliko godina bori s ekološkim problemima, Grad Slavonski Brod potiče građane da se uključe u navedenu akciju u skladu sa svojim mogućnostima. Tako su učenici Srednje škole Matije Antuna Reljkovića, vođeni mentorstvom svojih profesora i profesorica, odlučili u Dombovićevoj ulici zasaditi pedesetak stabala katalpe i javora, a čije sadnice dolaze upravo iz školskog rasadnika. Grad Slavonski Brod dao je podršku njihovoj akciji tako što im je osigurao dio potrebnog alata i vodu za sadnju drveća.

Grad Slavonski Brod nastojat će i mimo ove nacionalne kampanje raditi na daljnjim uređenjima zelenih površina te sadnji drveća koje će svakako doprinijeti čišćem zraku i zdravijem životu Brođanki i Brođana.

Zadnje vijesti

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"