Slavonski Brod posjetili ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije

Grupa ravnatelja osnovnih škola Zagrebačke županije, jučer je bila u turističkom obilasku Slavonskog Broda. Tijekom svog posjeta, obišli su brojne gradske turističke atrakcije, od Tvrđave, pa sve do Galerije Ružić i Spomen doma Dragutina Tadijanovića.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.05.2018
Slavonski Brod posjetili ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije


Posebno iznenađenje doživjeli su prilikom razgledavanja gradske Tvrđave, na kojoj su ih dočekali glumci - kostimirani zapovjednik brodske tvrđava i špijun, koji su im kroz glumu i interakciju na zanimljiv način ispričali djelić povijesti tvrđave i grada. 

Ovaj posjet posebno je važan za daljnji razvoj turizma u Slavonskom Brodu, jer će pozitivne dojmove koje se ravnatelji stekli tijekom svog boravka, ponijeti natrag u svoje škole. Uskoro bismo u Slavonskom Brodu, uz i ovako brojne organizirane skupine školaraca koji dolaze u grad, mogli vidjeti i one iz Zagrebačke županije. 

Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda kontinuirano radi na poboljšavanju turističke ponude, pa djeca itekako imaju što vidjeti u gradu. To je naveo je predsjednik Turističke zajednice, Mirko Duspara prilikom svog druženja s ravnateljima. Ivana Brlić-Mažuranić, Dragutin Tadijanović, Tvrđava i brojne manifestacije samo su neki od razloga zbog kojih bi grad djeci osnovnoškolskog uzrasta mogao biti zanimljiv. 

Bogatu ponudu nemoguće je obići u jednom danu, ali djelić koji su posjetitelji vidjeli bio je dovoljan za pozitivne dojmove. Sanja Sertić, ravnateljica Osnovne škole "Ljubo Babić" iz Jastrebarskog, u Slavonskom Brodu je bila prvi puta. Kako je istaknula, oduševila se onime što je vidjela, a vjeruje da će i svoje učenike i učitelje dovesti da vide ljepo uređen i pitom grad kakav je Slavonski Brod. 

Pohvalama se pridružila i njena kolegica Štefica Facko Vrban iz Osnovne škole "Pokupsko". Iako je u Slavonskom Brodu bila već nekoliko puta, istaknula je kako se uvijek rado vrati. Smatra da bi učenici, prije no što krenu na ekskurzije u daleke zemlje, trebali upoznati svoju zemlju, pa tako i ovaj grad.

Zadnje vijesti

I brodski vozači prosvjedovali zbog preskupog goriva

Potpisan ugovor za energetsku obnovu Osnovne škole “Mato Lovrak” Nova Gradiška

Otkriven kradljivac

VIJESTI

BLOKADA PROMETA I U SLAVONSKOM BRODU

I brodski vozači prosvjedovali zbog preskupog goriva

SPORT

Osvojili titulu najbolje ekipe na državnom prvenstvu

Boksačice i boksači BK Brod kod župana Marušića

NAJČITANIJE DANAS

Uskoro novi album

VIDEO Premijera: Hojsak & Novosel s "Hodaj" najavili suradnju s Gibonnijem

FOTO GALERIJA

Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja

Održan 6. Međunarodni turnir limača "Josip Weber"

Učenici OŠ Ljudevita Gaja peti put među najuspješnijim ekolozima

Berba odličja za brodske karataše na tri natjecanja

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ općine Vrpolje održala javnu tribinu "Ohrabri se i postani poduzetnica“