Slavonski Brod posjetili ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije

Grupa ravnatelja osnovnih škola Zagrebačke županije, jučer je bila u turističkom obilasku Slavonskog Broda. Tijekom svog posjeta, obišli su brojne gradske turističke atrakcije, od Tvrđave, pa sve do Galerije Ružić i Spomen doma Dragutina Tadijanovića.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.05.2018
Slavonski Brod posjetili ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije


Posebno iznenađenje doživjeli su prilikom razgledavanja gradske Tvrđave, na kojoj su ih dočekali glumci - kostimirani zapovjednik brodske tvrđava i špijun, koji su im kroz glumu i interakciju na zanimljiv način ispričali djelić povijesti tvrđave i grada. 

Ovaj posjet posebno je važan za daljnji razvoj turizma u Slavonskom Brodu, jer će pozitivne dojmove koje se ravnatelji stekli tijekom svog boravka, ponijeti natrag u svoje škole. Uskoro bismo u Slavonskom Brodu, uz i ovako brojne organizirane skupine školaraca koji dolaze u grad, mogli vidjeti i one iz Zagrebačke županije. 

Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda kontinuirano radi na poboljšavanju turističke ponude, pa djeca itekako imaju što vidjeti u gradu. To je naveo je predsjednik Turističke zajednice, Mirko Duspara prilikom svog druženja s ravnateljima. Ivana Brlić-Mažuranić, Dragutin Tadijanović, Tvrđava i brojne manifestacije samo su neki od razloga zbog kojih bi grad djeci osnovnoškolskog uzrasta mogao biti zanimljiv. 

Bogatu ponudu nemoguće je obići u jednom danu, ali djelić koji su posjetitelji vidjeli bio je dovoljan za pozitivne dojmove. Sanja Sertić, ravnateljica Osnovne škole "Ljubo Babić" iz Jastrebarskog, u Slavonskom Brodu je bila prvi puta. Kako je istaknula, oduševila se onime što je vidjela, a vjeruje da će i svoje učenike i učitelje dovesti da vide ljepo uređen i pitom grad kakav je Slavonski Brod. 

Pohvalama se pridružila i njena kolegica Štefica Facko Vrban iz Osnovne škole "Pokupsko". Iako je u Slavonskom Brodu bila već nekoliko puta, istaknula je kako se uvijek rado vrati. Smatra da bi učenici, prije no što krenu na ekskurzije u daleke zemlje, trebali upoznati svoju zemlju, pa tako i ovaj grad.

Zadnje vijesti

Ugovor za Đuro Đaković Specijalna vozila u vrijednosti od 46 milijuna kuna

Obilježena 26. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

VIDEO Posljednjih noći Brođani bez mirnog sna

SPORT

U nedjelju posljednja provjera

Još tjedan dana do početka sezone za nogometaše Zvonimira iz Donje Vrbe

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

Dograđena i obnovljena vjeronaučna dvorana u župi Podcrkavlje

Dječji vrtić „Trnoružica“ uskoro spreman za početak predškolske godine

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici