Slavonski Brod posjetili ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije

Grupa ravnatelja osnovnih škola Zagrebačke županije, jučer je bila u turističkom obilasku Slavonskog Broda. Tijekom svog posjeta, obišli su brojne gradske turističke atrakcije, od Tvrđave, pa sve do Galerije Ružić i Spomen doma Dragutina Tadijanovića.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.05.2018
Slavonski Brod posjetili ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije


Posebno iznenađenje doživjeli su prilikom razgledavanja gradske Tvrđave, na kojoj su ih dočekali glumci - kostimirani zapovjednik brodske tvrđava i špijun, koji su im kroz glumu i interakciju na zanimljiv način ispričali djelić povijesti tvrđave i grada. 

Ovaj posjet posebno je važan za daljnji razvoj turizma u Slavonskom Brodu, jer će pozitivne dojmove koje se ravnatelji stekli tijekom svog boravka, ponijeti natrag u svoje škole. Uskoro bismo u Slavonskom Brodu, uz i ovako brojne organizirane skupine školaraca koji dolaze u grad, mogli vidjeti i one iz Zagrebačke županije. 

Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda kontinuirano radi na poboljšavanju turističke ponude, pa djeca itekako imaju što vidjeti u gradu. To je naveo je predsjednik Turističke zajednice, Mirko Duspara prilikom svog druženja s ravnateljima. Ivana Brlić-Mažuranić, Dragutin Tadijanović, Tvrđava i brojne manifestacije samo su neki od razloga zbog kojih bi grad djeci osnovnoškolskog uzrasta mogao biti zanimljiv. 

Bogatu ponudu nemoguće je obići u jednom danu, ali djelić koji su posjetitelji vidjeli bio je dovoljan za pozitivne dojmove. Sanja Sertić, ravnateljica Osnovne škole "Ljubo Babić" iz Jastrebarskog, u Slavonskom Brodu je bila prvi puta. Kako je istaknula, oduševila se onime što je vidjela, a vjeruje da će i svoje učenike i učitelje dovesti da vide ljepo uređen i pitom grad kakav je Slavonski Brod. 

Pohvalama se pridružila i njena kolegica Štefica Facko Vrban iz Osnovne škole "Pokupsko". Iako je u Slavonskom Brodu bila već nekoliko puta, istaknula je kako se uvijek rado vrati. Smatra da bi učenici, prije no što krenu na ekskurzije u daleke zemlje, trebali upoznati svoju zemlju, pa tako i ovaj grad.

Zadnje vijesti

Stranci ponovo divljaju po Hrvatskim cestama

Ukrali traktor, ali se nisu dugo vozali...

Snijeg se vratio na kolnike, oprez!

NAJČITANIJE DANAS

Aktivni građani sportom protiv najdepresivnijeg mjeseca

Više od 100 Novogradiščana vježbalo uz tim Aktivne Hrvatske

FOTO GALERIJA

Nakon prvog vikenda, Legija 2 na drugom mjestu!

Polaznici Dječjeg vrtića "Maslačak" uskoro u obnovljenom prostoru

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena