Slavonski Brod odao počast žrtvama napada u Parizu

Točno u podne Slavonskim Brodom odjeknule su sirene kojima je odana počast žrtvama terorističkog napada u Parizu.

Autor: Olja Terzić | Datum objave: 16.11.2015


Minutom šutnje točno u podne Francuska i Europa odale su počast žrtvama napada u Parizu, najsmrtonosnijeg žločina u Francuskoj od drugog svjetkog rata, a u kojem je nevine živote izgubilo 129 osoba. Odavanju počasti pridružila se i Republika Hrvatska. Naime, u cijeloj zemlji proglašen je Dan žalosti. 

"Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost", navedeno je u Vladinom priopćenju.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje u nedjelju je objavila da će u znak odavanja počasti žrtvama terorističkog napada, u ponedjeljak u podne, biti uključene sve sirene na području cijele zemlje, u trajanju od 60 sekundi. Zvukom sirene počast žrtvama pariškog terora odao je i Grad Slavonski Brod.

U video isječku BrodPortala pogledajte reakcije Brođana na strašan teroristički čin koji je cijelu Francusku tako i čitav svijet zavio u crno. 

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet