Slavonski Brod korak bliže čistom zraku

Napokon se počeo rješavati problem zagađenog zraka u Slavonskom Brodu. U tom će gradu danas biti potpisan ugovor o plinofikaciji rafinerije u Bosanskom Brodu. Potpisivanju će nazočiti i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.05.2019
Slavonski Brod korak bliže čistom zraku


 Opskrba prirodnim plinom Rafinerija nafte Brod (RNB) od strane opskrbljivača Crodux plin obavit će se izravnim priključenjem na plinski transportni sustav Hrvatske prenamjenom postojećeg produktovoda Slobodnica - Brod u izravni plinovod, koji će biti korišten isključivo za opskrbu prirodnim plinom te rafinerije. Potpisivanje ugovora nastavak je razgovora s predstavnicima ruskog Ministarstva ekonomskog razvoja i energetike te predstavnika tvrtki Zarubežnjeft, Plinacro i Crodux održaninm u listopadu prošle godine.

Podsjetimo, prije deset godina novi ruski vlasnici obnovili su proizvodnju u Rafineriji nafte u Brodu, bosanskohercegovačkom entitetu Republike Srpske. No, za stanovnike Slavonskog Broda u Hrvatskoj tada su počeli problemi s onečišćenim zrakom, zbog čega godinama prosvjeduju. Početkom siječnja u Rafineriji nafte Bosanski Brod počeo je planski kapitalni remont i proces neovisnoga tehničkog ispitivanja opreme.

Susret roditelja djece poginule u Domovinskom ratu 

Predsjednica je također u Slavonskom Brodu, u sklopu 17. susreta roditelja djece poginule u Domovinskom ratu položila vijenac kod spomen-obilježja djeci poginuloj u Domovinskom ratu "Prekinuto djetinjstvo". Nakon što je sudjelovala u polaganju vijenca u spomen na djecu poginulu u Domovinskom ratu, Kolinda Grabar Kitarović zaputila se u slavonskobrodsku Glazbenu školu u kojoj se održava svečana akademija u povodu 17. susreta sjećanja na najmlađe žrtve rata "Mali križ - velika žrtva"

izvor: hrt.hr

Zadnje vijesti

Dvije nove pozitivne osobe u županiji, aktivnih slučajeva 121

13. Memorijal ''Ostat ću mlad – Krešimir Blažević'' u Centru mladih i na YouTubeu

Leona i Antonela 4. u finalu na 1000 metara

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“