Slavonski Brod korak bliže čistom zraku

Napokon se počeo rješavati problem zagađenog zraka u Slavonskom Brodu. U tom će gradu danas biti potpisan ugovor o plinofikaciji rafinerije u Bosanskom Brodu. Potpisivanju će nazočiti i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.05.2019
Slavonski Brod korak bliže čistom zraku
 Opskrba prirodnim plinom Rafinerija nafte Brod (RNB) od strane opskrbljivača Crodux plin obavit će se izravnim priključenjem na plinski transportni sustav Hrvatske prenamjenom postojećeg produktovoda Slobodnica - Brod u izravni plinovod, koji će biti korišten isključivo za opskrbu prirodnim plinom te rafinerije. Potpisivanje ugovora nastavak je razgovora s predstavnicima ruskog Ministarstva ekonomskog razvoja i energetike te predstavnika tvrtki Zarubežnjeft, Plinacro i Crodux održaninm u listopadu prošle godine.

Podsjetimo, prije deset godina novi ruski vlasnici obnovili su proizvodnju u Rafineriji nafte u Brodu, bosanskohercegovačkom entitetu Republike Srpske. No, za stanovnike Slavonskog Broda u Hrvatskoj tada su počeli problemi s onečišćenim zrakom, zbog čega godinama prosvjeduju. Početkom siječnja u Rafineriji nafte Bosanski Brod počeo je planski kapitalni remont i proces neovisnoga tehničkog ispitivanja opreme.

Susret roditelja djece poginule u Domovinskom ratu 

Predsjednica je također u Slavonskom Brodu, u sklopu 17. susreta roditelja djece poginule u Domovinskom ratu položila vijenac kod spomen-obilježja djeci poginuloj u Domovinskom ratu "Prekinuto djetinjstvo". Nakon što je sudjelovala u polaganju vijenca u spomen na djecu poginulu u Domovinskom ratu, Kolinda Grabar Kitarović zaputila se u slavonskobrodsku Glazbenu školu u kojoj se održava svečana akademija u povodu 17. susreta sjećanja na najmlađe žrtve rata "Mali križ - velika žrtva"

izvor: hrt.hr

Zadnje vijesti

Objavljeni termini za boravak djece u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na Hvaru

Košarkaši Slavonskog Broda 1946 vratili se treninzima

Nastavlja se obnova zaštićenih spomenika kulture no u smanjenom iznosu

VIJESTI

Priopćenje za javnost

Objavljeni termini za boravak djece u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na Hvaru

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline