Slavonska (u)trka, trčat će 250 odraslih na 5 i 10 km

Drugo "izdanje" Slavonske (u)trke održat će se u subotu 24.kolovoza od 19 pa sve do iza 21 sat, u vezi sa tim događajem, koji poprima i međunarodne razmjere, u četvrtak 22.kolovoza navečer u prostorima brodske Tvrđave uprigođena je konferencija za novinare.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.08.2019


 Ove godine će biti više trkača u odnosu na lani, ove subote ulicama grada Slavonskog Broda će trčati 250 odraslih, na 5 ili 10 kilometara. Također smo aktivnosti proširili i s dječjim utrkama gdje će u tvrđavi Brod trčati 60-ak djece-kazao je  za Brodportal Tomislav Marinović, predsjednik Udruge za promicanje zdravog života „Kultura tijela", koja je organizator Slavonske trke.

Trčat će se u krug od 5 kilometara središtem Slavonskog Broda, trkači na 10 km istom će rutom proći dva puta. Osim bojnih brodskih i slavonskih trkača, na ovom zanimljivom događanju sudjelovat će i trkači iz Njemačke, Austrije i drugih zemalja. Svi sudionici utrke po dolasku na cilj imat će priliku kušati slavonski specijalitet tzv.čobanac, najbolji "na vrhu" dobit će priznanja i nagrade. Zanimljivo je da su priznanja najboljim trkačima u pravom slavonskom "štihu", pehari, medalje, ali i makete đerma, pušnice, čeke, ambara  i sl. Da sve protekne u najboljem sigurnosnom redu pobrinut će se PU brodsko-posavska. -Policijski će se službenici Policijske uprave brodsko-posavske pobrinuti za sigurnost svih građana, kako trkača tako i ostalih prisutnih uz stazu i sam događaj-naglasio je na presici Ivica Kovačević, zamjenik načelnika PU brodsko-posavske. 

Zadnje vijesti

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

45 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

Gornja Bebrina napokon dobila zasluženu monografiju, Mata Baboselac Mišin tri godine istraživao za knjigu

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću