Slavonci nikad nisu bili gladni, znaju kuhati i to rado pokazujemo u "3,2,1-kuhaj"

U petak u Centru za posjetitelje gradske Turističke zajednice Slavonskog Broda uprigođen je susret novinara i čelnih ljudi gradske uprave i turističkog klastera „Slavonska košarica“ sa unatrag dva mjeseca zacijelo najpopularnijim Brođanima Badom (Blaženkom) i Tocom (Tomislavom) Župan, uspješnim natjecateljima u kulinarskom show-u RTL televizije "3,2,1-kuhaj".

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 10.11.2017
Slavonci nikad nisu bili gladni, znaju kuhati i to rado pokazujemo u "3,2,1-kuhaj"


 Dogradonačelnik Slavonskog Broda Hrvoje Andrić uručio je popularnom paru Župan tri košare pune slavonskih delicija, proizvode članova klastera "Slavonska košarica", u cilju promocije tradicijske slavonske kuhinje.

-Želim vam puno uspjeha u nastavku vašeg prezentiranja svog kuharskog umijeća u "3,2,1-kuhaj", a ovim autohtonim slavonskom delicijama počastite ostale natjecateljske parove, žiri i snimateljske ekipe u tom showu-kazao je dogradonačelnik Andrić.

-Ovo je za nas veliko priznanje. Kada između snimanja emisija hodamo Zagrebom svi nas zapaze "eno, Toce i Bade iz Broda", kada smo ovdje kod kuće pogotovo. To nam puno znači, ne radi nekakve nazovi popularnosti nego da ljudi prepoznaju da smo iz našeg Slavonskog Broda i podržavaju da u "3,2,1-kuhaj" doguramo što je dalje. Trudit ćemo se najbolje skuhati ono što donose zadaci, ali na naš način da uznastojimo popularizirati što je moguće više slavonsku autohtonu kuhinju, posebice našeg Broda. I žiri i drugi parovi ugodno su iznenađeni našim kuharskim opredjeljenjem, pokazali smo i da se i s malo novaca mogu pripremiti vrlo ukusna, za brodsko podneblje, tradicijska jela-kažu Bada i Toca.

Snimanje showa se nastavlja, Bada i Toca obećavaju dati sve od sebe i otići što dalje. -Ne možemo iz razumljivih razloga išta reći o "3,2,1-kuhaj" , traje do polovice prosinca. Kad je riječ o promociji naše Slavonije i našeg Slavonskog Broda, posebice, ustrajni smo u prezentiranju gastro mogućnosti i ponude našeg grada. Rado ćemo vlasnicima brodskih restorana ako zatraže prenijeti kuharska iskustva i jela s kojima se u showu prvi puta susrećemo, jako puno smo naučili. Sa tog gledišta čini nam se kao da je naš Brod u kuharsko-gastronomskom smislu i ponude negdje "zastao". Generalno, gastro ponuda u zapadnim dijelovima Hrvatskoj bitno sadržajno i prezenterski se mijenja, Brod i brodski restorani moraju ići s njima ukorak-rekli su novinarima,Toca i Bada. Dodaju da u susretima sa znanima i neznanima svjedoče kako je Brod poznat po gostoprimstvu i u turističko-promotivnom pogledu, pa će sa svoje strane učiniti sve da Brod takvo javno pozitivno mnijenje zadrži i dalje potvrđuje.

Zadnje vijesti

Župljani Brodskog Varoša proslavili svog drevnog zaštitnika svetoga Roka

U prometnim nesrećama teško ozlijeđene dvije osobe

Članovi HGSS Stanice Slavonski Brod pronašli tijelo utopljenika

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

Dječji vrtić „Trnoružica“ uskoro spreman za početak predškolske godine

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici

Doživotni zavjeti sestre Ivane Ćurić, redovnice Družbe Kćeri Božje Ljubavi