Slavonci i Dalmatinci po 30. puta slavili pjesmu, ples i tradiciju na Večeri tamburice i mandoline"

Uz zvuke slavonske tamburice i dalmatinske mandoline plesalo se i pjevalo u Garčinu na 30. po redu Večeri folklora koja spaja Slavoniju i Dalmaciju u pjesmi, plesu i tradiciji.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.10.2019
 Osim prijateljstva veže ih i ljubav prema folkloru. Tradicionalno gosti iz Kaštela otplesali su svoje plesove i joj jednom pokazali bogatstvo svojih nošnji.

Boje Slavonije branila su četiri folklorna društva. Gosti iz Oriovca pokazali su pravu Slavoniju. Iz Starih Mikanovaca došao je KUD "Šokadija" s tradicijskim pjesmama no ne svoga kraja. Da su u Općini Garčin ljubitelji folklora dokazuje čak devet društava. Jedno od njih su i Ženska pjevačka skupina "Biđanke", a pred publikom neizostavno u tri različite koreografija s različitih geografskih područja nastupili su i domaćini iz KUD-a "Vjekoslav Klaić". Pjesmom i plesom ponovno su dokazali posebnu vezu zelene i plave Hrvatske.

Sudionici jubilarne 30. Večeri folklora "Tamburica i mandolina" još su jednom oduševili publiku bogatstvom folklora, a između sebe dodatno učvrstili prijateljske veze koje će ih i slijedeće godine odvesti jedni drugima u goste. 

Zadnje vijesti

Malonogometni turniri u Bosanskoj Posavini na čekanju

Brodska udruga Connect IT pokrenula online tržnicu - Svježe.hr

Na području županije potvrđeno deset slučajeva zaraze koronavirusom, oboljela i zdravstvena djelatnica

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji