"Slavonac" iz Kobaša ostvario cilj u sezoni

U godini u kojoj je NK Slavonac iz Slavonskog Kobaša obilježio 70. obljetnicu klub je imao mirnu sezonu bez većih stresova.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.07.2018
 Naime, u Slavonskom Kobašu nemaju ambiciju plasmana u viši rang, dok nisu bili niti ugroženi za odlazak u niži rang. Stoga su oni sezonu u Drugoj Županijskoj nogometnoj ligi – centar završili na sigurnom 10. mjestu od 14 klubova što je u klubu ocjenjeno kao realnost i realan domet u ovoj sezoni.

Ovogodišnja sezona nije dobro počela za nogometaše Slavonca iz Slavonskog Kobaša koji su novo prvenstvo otvorili sa 4 uzastopna početna poraza u gol razliku od 2:17. Tek od 5. kola krenulo se osvajati bodove te ih je u jesenskoj polusezoni osvojeno 14 što je za 2 više nego u proljeće. Ukupno je za plasman na 10. mjesto Slavonac kroz 26 utakmica zabilježio 8 pobjeda, 3 neodlučene, dok je imao 15 poraza uz negativnu gol razliku 47:63.

Veliku većinu bodova nogometaši Slavonca osvojili su u svom Kobašu i to 22, dok ih je 5 došlo s gostovanja. Na svom terenu je momčad trenera Vlatka Klarića imala 5 poraza i to od klubova iz: Brodskog Zdenca, Slobodnice, Lužana, Brodskog Stupnika i prvaka iz Starog Slatinika. Bod je još iz Kobaša uzeo Graničar iz Klakara, dok je jedinu gostujuću pobjedu Slavonac izborio u Gromačniku. Tu su bile i dvije neodlučene na gostovanjima u Podvinju i Brodskim Zdencima.

Trener Vlatko Klarić u rosteru je imao 22 igrača od kojih samo trojica nisu iz Kobaša, dok su najviše nastupa po 24 imali Domagoj Pišonić i kapetan Alen Hasečić. Najstariji igrač u ekipi je dugogodišnji vratar Dubravko Kolundžić koji je 1973. godište, dok je najmlađi Mihael Pišonić rođen 2001. godine. Najbolji klupski strijelci su Ivica Tomić s 9 i Matko Matok s 8 golova.

U Kobašu je u sklopu obilježavanja 70. obljetnice postojanja NK Slavonac prije mjesec dana održan turnir, dok se središnja proslava priprema za rujan. Prije toga klub 21. srpnja organizira Ribarsku večer u sklopu koje će se odigrati i prijateljska utakmica protiv susjeda iz Bosanskog Kobaša. Nakon toga je u planu i turnir ulica na kojem nastupa 9 ekipa. 

Zadnje vijesti

Novooboljela osoba u Brodsko-posavskoj županiji, bliski kontakt već poznatog slučaja

Brođanima ne smetaju rigorozne mjere protiv epidemije

Epidemija stvorila probleme i hrvatskim uzgajivačima junetine

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji