Slavonac iz Gornje Bebrine pobjednik 13. memorijalnog turnira u Donjoj Bebrini

Nogometni klub Mladost iz Donje Bebrine bio je domaćin i organizator tradicionalnog 13. Memorijalnog nogometnog turnira „Tomislav Matičević“ koji se svake godine održava u sjećanje i spomen na tragično preminulog igrača domaće Mladosti.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.07.2021


 U posljednjih nekoliko godina na turniru kroz 2 dana nastupaju 4 ekipe, dok je naslov od prošle godine obranio Slavonac iz Gornje Bebrine koji je u finalu bio bolji od Graničara iz Klakara.

Na Memorijalnom nogometnom turniru "Tomislav Matičević" u Donjoj Bebrini i dalje dominira Slavonac iz Gornje Bebrine koji je došao do svog 4. uzastopnog naslova pobjednika. Ove godine u Graničaru iz Klakara imali su dostojnog protivnika koji je gubitak od 1:0 pretvorio u svoje vodstvo od 2:1 te su imali veliku prigodu i za 3:1. Nisu je realizirali i stigla ih je kazna te je Slavonac iz Gornje Bebrine kojeg ponovno vodi trener Željko Tadijanović s 2 gola vratio prednost na svoju stranu za konačnu pobjedu s 3:2. Bila je to zanimljiva, borbena i živa utakmica između susjeda koja je zadovoljila sve prisutne posjetitelje.

S obzirom da sve ekipe na ovogodišnjem turniru još nisu počele s pripremama za novu sezonu, njihove postave bile su prilično izmješane. Iz tog razloga je Slavonac iz Gornje Bebrine bio pojačan za Domagoja i Antonija Svrzlića i baš su oni u finalnoj utakmici radili veliku razliku. Tako je u 13. minuti Domagoj Svrzlić na povratnu Marija Vidića ekipu Slavonca iz Gornje Bebrine doveo u vodstvo od 1:0. Do poluvremena je Graničar iz Klakara u samo dvije minute preko Antuna Zvirotića koji je iz Donje Bebrine preokrenuo rezultat. Prvo je Garijel Milošević u 29. minuti poslao dobru loptu za Zvirotića koji je točan za 1:1, a samo minutu nakon toga sada je Marin Aračić bio asistent Zvirotiću za 2:1. Utakmica se igrala 2 poluvremena po 35 minuta, pa je tako u nastavku u 45. minuti Zvirotić mogao postići i treći pogodak, ali je na dodavanje Josipa Vidakovića promašio veliki zicer. Kazna je stigla samo dvije minute kasnije kada je Tomislav Bakavić pred svojim golom srušio Antonija Svrzlića za kazneni udarac. Premda pravilo kaže da onaj igrač koji je izborio najstrožu kaznu ne smije pucati, Antonio Svrzlić je bio precizan za 2:2. Do pobjede i potpunog preokreta ekipa iz Gornje Bebrine došla je u 62. minuti kada je Hrvoje Lović ubacio za Domagoja Svrzlića koji je pogodio za 3:2 i obranu naslova pobjednika Slavonca na 13. Memorijalu "Tomislav Matičević" u Donjoj Bebrini.

Prvog dana Graničar iz Klakara je s 2:1 bio bolji od Mladosti iz Divoševca, dok su Slavonac iz Gornje Bebrine i Vinogorac iz Brodskog Vinogorja odigrali 2:2. Bolji na penale bio je Slavonac koji je otišao u finale, dok je Vinogorac za 3. mjesto sa 7:1 nadigrao Mladost iz Divoševaca. U tom susretu su po 3 gola za Zelene iz Vinogorja postigli Josip Opačak i veliko pojačanje iz kadeta zagrebačkog Dinama Stjepan Kruljac. U revijalnom susretu veterani Općine Klakar i Brodska Posavina odigrali su bez pobjednika 2:2. Za domaće su golove postigli Antun Skorupski i Ivan Baboselac, a za goste Marko Stepić i Domagoj Zmajić. 

Nogometaši trećeplasiranog Vinogorca u Josipu Opačku sa 4 gola imaju najučinkovitijeg strijelca na turniru. Najuspješniji vratar na 13. Memorijalu "Tomislav Matičević" u Donjoj Bebrini je Franjo Lukačević iz pobjedničkog Slavonca Gornja Bebrina iz kojeg dolazi i najbolji igrač, a to je Domagoj Svrzlić. 

 

Zadnje vijesti

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

VIJESTI

Manje oružja, manje tragedija

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji