Slavonac iz Bukovlja opravdao ulogu favorita

U Županijskom kuglačkom dvoboju 12. kola Druge lige – istok na Vijušu su snage odmjerili vodeći Slavonac iz Bukovlja koji se bori za plasman u prvu B ligu i Donji Andrijevci koji žele sačuvati ostanak u ovom rangu natjecanja. Na kraju je Slavonac opravdao ulogu favorita te je zabilježio 11. pobjedu u sezoni iz 12 utakmica sa 6:2. Premda rezultat djeluje uvjerljivo, kuglači Slavonca su tek u posljednjem paru u kojem su bili Robert Marić i Zlatko Valić potvrdili pobjedu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 17.02.2018
Slavonac iz Bukovlja opravdao ulogu favorita


Nakon prvog para domaći su imali vodstvo od 2:0 te ukupna 46 čunja prednosti budući su Zvonimir Jurišić i Stipan Liović bili bolji od Dragana Čališa i Darka Živića. Prvi par Slavonca imao je isti pojedinačni učinak od 544 oborena čunja što se kasnije pokazalo da je bilo najviše od svih 6 igrača domaćeg sastava. U drugom paru su Donji Andrijevci okrenuli meč u svoju korist. Naime, Drago Rukavina i Branko Kušt svladali su Antuna Grabovca, odnosno Marka Liovića te su gosti uoči imali 58 čunjeva ukupnu prednost. Tako se uoči posljednjeg trećeg para ušlo s rezultatom 2:2 u meču, dok su gosti imali lijepu ukupnu prednost u čunjevima. Sve su to na kraju stigli i prestigli par Slavonca iz Bukovlja Zlatko Valić i Robert Marić protiv Ivice Perkovića i u početku Mile Drmića kojeg je kasnije zamijenio Zlatko Javor. Na kraju su oba domaća posljednja para osvojila po ekipni poen, dok je konačna razlika u čunjevima bila +51 za Slavonac.

U Slavoncu u odnosu na drugoplasirano Belišće imaju lijepih 6 bodova prednosti što će im smatraju biti dovoljno za plasman u Prvu B ligu kojoj su nakon svake utakmice sve bliže.

Najveći problem kuglača Donjih Andrijevaca je taj što oni godinama u ovoj ligi igraju sve utakmice u gostima budući je u njihovom mjestu kuglana već neko vrijeme zatvorena. Oni su domaćini u Đakovu tako da je i ove godine njihov cilj ostanak u ligi.

Na ljestvici se kuglači Donjih Andrijevaca nalaze na 6. mjestu s 10 bodova koliko ima i Obrtnik iz Požege koji je na 7. poziciji, dok samo 2 boda manje ima Brod, a 3 manje Silos iz Đakova. Na posljednjem mjestu je Donji Miholjac sa 6 bodova tako da će se ovih 5 klubova do kraja boriti za ostanak na drugoligaškom istoku.

Zadnje vijesti

U PK Marsoniji rade s djecom s poteškoćama u razvoju

Filmski velikani u novom ciklusu Palube 7

Jutra na, zimskih, 7 stupnjeva, moguć i snijeg, a sve u rujnu(!)

NAJČITANIJE DANAS

Besplatne projekcije

Filmski velikani u novom ciklusu Palube 7

FOTO GALERIJA

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!

U tijeku završni radovi na novom prostoru za kajak-kanu klubove

Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"