Slavonac iz Brodskog Stupnika i MV Croatia jedini s dvije pobjede na početku prvenstva

Nakon prva 2. kola u natjecanju Druge ŽNL – centar teško je reći tko će se ove sezone boriti za 1. mjesto i naslov.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 01.09.2019
Slavonac iz Brodskog Stupnika i MV Croatia jedini s dvije pobjede na početku prvenstva
 Pomalo neočekivano nakon prva dva kola maksimalni učinak s 6 bodova, odnosno obje pobjede imaju Slavonac iz Brodskog Stupnika i slavonskobrodska MV Croatia. Za momčad iz Stupnika vodeća pozicija i nije iznenađenje budući se Crveni već godinama nalaze među 5 najboljih klubova u ovoj ligi. Međutim, iznenadila je MV Croatia u kojoj trener Mato Nikolić očito radi jako dobar posao. Nakon vodećeg dvojica od 3. do 5. mjesta nalaze se klubovi koji u prva 2. kola nisu poraženi te su zabilježili pobjedu i remi te imaju po 4 boda, a to su: Podcrkavlje, Posavac iz Ruščice i novi član lige Graničar iz Brodskog Varoša.

Sredinu ljestvice drže slavonskobrodski Amater i Slavonac iz Slavonskog Kobaša koji su u prve dvije utakmice zabilježili pobjedu i poraz. Pogotovo je iznenađujuć bio poraz Amatera u prošlom kolu u Ruščici s 3:1 koji je došao nakon početne domaće 9:1 pobjede protiv Zdenca. To je dokaz da u ovoj ligi ima nekoliko kvalitetnih klubova te će na svakom gostovanju biti teško osvojiti bod ili bodove.

Kao i u prošloj i u novu sezonu nogometaši Zdenca iz Brodskih Zdenaca krenuli su s -6 bodova. Razlika je samo ta što je Zdenac na početku prošle sezone imao iznimno jaku momčad koja se vrlo brzo našla u vrhu ljestvice bez obzira na tih -6 bodova. Međutim, ove sezone bit će puno teže pogotovo što je ekipa iz Brodskih Zdenaca u prva 2. kola doživjela 2 teška i uvjerljiva poraza, prvo s 9:1 na Jelasu, a onda sa 4:0 na svom terenu od prvog susjeda Podcrkavlja. Međutim, u Zdencima su mirni te se previše ne obaziru na plasman u ovoj sezoni.

Prema tome sve je očitije da nas ove sezone očekuje vrlo zanimljivo prvenstvo u Drugoj ŽNL – centar, a s obzirom da slijedi reorganizacija nitko iz lige neće ispasti, dok će prve 4, a možda i peti otići u jednu od skupina Prve ŽNL. 

 

Zadnje vijesti

Postoje indikacije da osobe koje žive u zagađenijem okolišu imaju teže kliničke slike te da je u zagađenom okolišu viša stopa mortaliteta

Slabija izlaznost nego prije četiri godine, Brodsko-posavska županija ponovo pri dnu

Četiri nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji

VIJESTI

Akutna COVID-19 kriza i kronični proces klimatskih promjena

Postoje indikacije da osobe koje žive u zagađenijem okolišu imaju teže kliničke slike te da je u zagađenom okolišu viša stopa mortaliteta

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer