Skuhali 650 litara lovačkog čobanca i prodali u humanitarne svrhe

Ako ste ovih dana poželjeli kušati lovačke specijalitete, dobru priliku imali ste ove subote, 26. kolovoza u Sibinju. Ondje su naime lovci udruženi u Lovački savez Brodsko posavske županije, uz pomoć domaćega Lovačkog društva Petnja i Općine Sibinj, rganizirali tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog čobanca – 4. Čobanijadu.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 27.08.2017


Iz 30 kotlića, 30 čobanaca, svaki dobar na svoj način. No, što je najvažnije za najbolji?
Svježe meso divljači. Optimalno četiri vrste. Srnetina, veprovina, jelen...kuha se tri i pol sata, ovisno o količini i vrsti mesa. Začini - slatka i ljuta paprika, sol, malo lovorova lista, a neki stavljaju i malo bijelog vina. Najvažnija je dobra volja i iskustvo - kažu lovci. 
 
Cilj je ove gastromanifestacije svojevrsni team building lovaca. Ali i kontakt s građanima. Lovački čobanac svakako je dobra motivacija - ističe Mato Grgić, predsjednik županijskog lovačkog saveza.

 Uz tradicionalnu fišijadu i kukuruzijadu, i Čobanijada će tako biti uvršetna kao jedan od prepoznatljivih gastro evenata na području općine Sibinj - kaže zamjenik načelnika Općine Sibinj Tomislav Topalović. 
 
Skuhano je tako u Sibinju oko 650 litara čobanca koji je rasprodan u humanitarne svrhe. A, kakav su tek posao imali članovi stručnog žirija, njih trojica, Josip Perčević, Miša Balen i Dražen Krstanović - morali su odabrati najbolji od 30 čobanaca. Nijanse su presudile. Pobjednici su članovi Lovačkog društva Graničar iz Starog Petrovog Sela. Drugo mjesto osvojila je Lovačka udurga Fazan iz Siča, a treće Lovačka udruga Orljava iz Slavonskog Kobaša.
 
Bila je to u Sibinju odlično ugođena subotnja večer, kakvu slijedeće prigode ne smijete propustiti.

Zadnje vijesti

Uskoro završetak kanalizacijske mreže u Okučanima, mještanima besplatan priključak

Prijavite se na Informatičku radionicu namijenjenu nezaposlenim osobama

Pape izgubile vlast nad Rimom

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu