Skuhali 650 litara lovačkog čobanca i prodali u humanitarne svrhe

Ako ste ovih dana poželjeli kušati lovačke specijalitete, dobru priliku imali ste ove subote, 26. kolovoza u Sibinju. Ondje su naime lovci udruženi u Lovački savez Brodsko posavske županije, uz pomoć domaćega Lovačkog društva Petnja i Općine Sibinj, rganizirali tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog čobanca – 4. Čobanijadu.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 27.08.2017
Iz 30 kotlića, 30 čobanaca, svaki dobar na svoj način. No, što je najvažnije za najbolji?
Svježe meso divljači. Optimalno četiri vrste. Srnetina, veprovina, jelen...kuha se tri i pol sata, ovisno o količini i vrsti mesa. Začini - slatka i ljuta paprika, sol, malo lovorova lista, a neki stavljaju i malo bijelog vina. Najvažnija je dobra volja i iskustvo - kažu lovci. 
 
Cilj je ove gastromanifestacije svojevrsni team building lovaca. Ali i kontakt s građanima. Lovački čobanac svakako je dobra motivacija - ističe Mato Grgić, predsjednik županijskog lovačkog saveza.

 Uz tradicionalnu fišijadu i kukuruzijadu, i Čobanijada će tako biti uvršetna kao jedan od prepoznatljivih gastro evenata na području općine Sibinj - kaže zamjenik načelnika Općine Sibinj Tomislav Topalović. 
 
Skuhano je tako u Sibinju oko 650 litara čobanca koji je rasprodan u humanitarne svrhe. A, kakav su tek posao imali članovi stručnog žirija, njih trojica, Josip Perčević, Miša Balen i Dražen Krstanović - morali su odabrati najbolji od 30 čobanaca. Nijanse su presudile. Pobjednici su članovi Lovačkog društva Graničar iz Starog Petrovog Sela. Drugo mjesto osvojila je Lovačka udurga Fazan iz Siča, a treće Lovačka udruga Orljava iz Slavonskog Kobaša.
 
Bila je to u Sibinju odlično ugođena subotnja večer, kakvu slijedeće prigode ne smijete propustiti.

Zadnje vijesti

Srušena u bombardiranju oštećena zgrada Prve hrvatske štedionice

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji