Škola u Adžamovcima ravnateljima predstavila projekt lakšeg prelaska učenika u peti razred

U ponedjeljak, 8. travnja Osnovna škola „Vladimir Nazor“ iz Adžamovaca bila je domaćin županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.04.2019
Škola u Adžamovcima ravnateljima predstavila projekt lakšeg prelaska učenika u peti razred


 Kao domaćin skupa, nazočne je pozdravila ravnateljica Marija Petričević, koja je predstavila Osnovnu školu „Vladimir Nazor“, a razgovaralo se još o smanjenju rizika od katastrofa i u postupanja u slučaju nastupanja izvanredne situacije, ali i o primjeni digitalnih sadržaja i alata u nastavi.

Učiteljica savjetnica Tonka Došlić predstavila je program OŠ „Vladimir Nazor“ - „Hrabro u peti“. To je samo jedan o brojnih projekata koje provodi škola iz Adžamovaca. Projekt se provodi još od 2012. godine i uključuje učenike 4. razreda Matične škole i područnih škola, njihove učiteljice, roditelje te određeni broj učitelja predmetne nastave među kojima su obvezno budući razrednici 5. razreda. Svrha projekta je ohrabriti učenike pri dolasku u peti razred, dati smjernice roditeljima kako pomoći djeci u učenju te omogućiti kolegama da upoznaju djecu, ukazati na učenike koji imaju neke specifičnosti ( nadarenost, poteškoće u učenju, problemi u ponašanju). U sklopu projekta škola organizira sastanak ravnateljice, pedagoginje, učiteljica razredne nastave s učiteljima  predmetne nastave pri čemu se daje poseban osvrt na učenike s poteškoćama, razgovor o njihovim sposobnostima, metodama koje su primjenjivane u radu sa svakim djetetom te na zajedničku izradu inicijalnih ispita koji se provode na početku petog razreda. 

U sklopu projekta organizira se i projektni dan te tada svi učenici dolaze u matičnu školu, podijeljeni su slučajnim odabirom u dva razredna odjela te slušaju 4 školska sata (jedan s budućim razrednikom, a ostale po dogovoru s predmetnim učiteljima, najčešće hrvatski jezik, matematika, povijest, geografija…). Na kraju ispunjavaju evaluacijski listić. Reakcije učenika vrlo pozitivne, vesele se dolasku u Matičnu školu, provođenju vremena s drugim učenicima, upoznavanju školskog prostora, novih učitelja te stječu prve vlastite dojmove (dosadašnja iskustva uglavnom samo iz priča starijih učenika). Cilj projekta je uspješan i sretan učenik, a do njega će se doći dobrom suradnjom na relaciji učenik-učitelj-roditelj, strpljenjem, prihvaćanjem posebnosti svakog učenika i iskrenom i profesionalnom komunikacijom nastavnog kadra. 

Zadnje vijesti

Nasrnuo na 35-godišnjaka i teško ga ozlijedio

Novi vodoopskrbni sustav zapadne Posavine

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića

Više od 250 sudionika svih generacija pedaliralo od Garčina do Grabovca

Šokačko kolo ponovo se plesalo na brodskom Korzu