Škola nogometa "Vinogorac"

Škola nogometa Vinogorac djeluje pri istoimenom nogometnom klubu. Poznato je da već 5. godina u Brodskom Vinogorju nemaju seniore, međutim, tome je došao kraj. Do nedavno je prva ekipa Graničara iz Brodskog Varoša bila podstanar u Vinogorju, međutim, oni su se nedavno vratili na svoje igralište. Na sreću uz Školu nogometa ponovno će klub imati seniore, tako da će se u Brdskom Vinogorju i dalje igrati nogomet.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 09.07.2018
Škola nogometa "Vinogorac"


U posljednje vrijeme  puno se dobrih stvari dogodilo u Brodskom Vinogorju. Škola nogometa Vinogorca umalo se ugasila, međutim, kad ju je preuzeo Domagoj Drmić stvari su krenule na bolje. Povećao se broj djece tako da danas u školi u 3 kategorije imaju 35 polaznika. Tako trener Zlatko Milić s pomoćnikom Tomislavom Kovačem radi s limačima, limačićima i najmlađom skupinom predlimačićima.

Premda su u Školi nogometa Vinogorca imali 6 mlađih pionira koji su 2006. godište, njih su posudili Budainka Koloniji, međutim, u planu je od jeseni oformiti mlađe pionire te bi se sva šestorica vratila s Budainke. Tako su limači koji su 2007. i 2008. godište za sada najstarija kategorija te su oni u ovoj sezoni Županijske lige skupine centar među 11 klubova prvenstvo završili na 8. mjestu.

Nakon završetka ligaške sezone, limači Vinogorca nastupali su na raznim turnirima u gradu i okolici koji su održavani u posljednjih nekoliko tjedana. Tako tradicionalno ŠN Vinogorac svakog ljeta ili zime odlazi na Međunarodni turnir u Sarajevo, dok su nedavno u Osijeku organizirano posjetili prijateljski susret između Hrvatske i Senegala. U klubu imaju i predlimačiće koji su 2011. godište i mlađi, dok su tu i limačići rođeni 2009 i 2010. godine.

Zanimljivo da je među najmlađima 5.-to godišnji Šimun Mišić čiji je otac nogometaš Marsonije Hrvoje. Tu je i Robert Ergotić koji je 2010. godište čiji je otac Mario bivši nogometaš, a uz njih je i nećak od Edina i Zemira Mujčina i to Dino Lemeš koji je 2008. godište. Uz dječake u školi imaju i 4 djevojčice i to: Doru Drmić, Manuelu Gavran, Anu Kovač i Anteu Lovrić.

U Školi nogometa Vinogorac trener Milić s pomoćnikom Kovačem neće imati stanku preko ljeta, već će se treninzi održavati 3 puta u tjednu. Osim nastupa na okolnim turnirima u Brodskom Vinogorju 1. i 2. rujna organiziraju svoj turnir za sve 3 kategorije limače.

Zadnje vijesti

Novih 1,3 milijarde kuna za Slavoniju, Baranju i Srijem

U kolovozu počinje izgradnja infrastrukture Luke Brod

Zašto nitko neće biti kažnjen za kontaminiranje uzoraka brodske vode?

SPORT

Nastupili na 1. međunarodnom mitingu "Zlatni Dukat"

Tri zlata, 13 srebrnih medalja i tri bronce za PK "Marsonia"

FOTO GALERIJA

Početak novih radova na pješačkim stazama; danas izgradnja u Ulici J.J. Strossmayera

Osmomjesečni Leon jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma; spasonosna skupa operacija čeka ga u Americi!

Postavljen transparent zahvale Mariju Mandžukiću na vrhu najviše zgrade u Slavonskom Brodu!

Nagrađeni naj restoran, terasa, bar, balkon, pretkućnica, stiže CMC Festival rocka

Uspješan sportski vikend za kajakaše i kanuiste Marsonije