ŠK Đuro Đaković II postao drugoligaš

Završeno je natjecanje u III C hrvatskoj šahovskoj ligi Istok koja obuhvaća klubove iz tri županije: Brodsko-posavsku, Požeško-slavonsku i Virovitičko-podravsku.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.11.2020
ŠK Đuro Đaković II postao drugoligaš


 Druga ekipa ŠK Đuro Đaković uvjerljivo je, s maksimalnim učinkom osvojila prvo mjesto i natjecat će se iduće godine  u Drugoj hrvatskoj ligi Istok. Zanimljivo da su mladi brodski igrači iz 42 pojedinačne partije doživjeli jedan jedini poraz.

Drugo mjesto u ligi zauzela je ekipa Kutjeva, treći je Posavac iz Ruščice, četvrti ŠKI Kralj (Slavonski Brod), itd.

U odgođenom meču osmog kola Brođani su u Ruščici pobijedili domaćina visokim rezultatom 5 : 1. Bio je to meč u kojem su se istakli 17-godišnji Tuković Dario i 12-godišnji Babler Jan, koji su ekspresnim pobjedama svoju momčad doveli u vodstvo, pa krajnji rezultat niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. Pobjede su još ostvarili Zovko Marko i Dejanović Dragan (26), dok su Jurakić Lukas (16) i Aščić Anto osvojili po pola boda.

Osim spomenutih, za ŠK Đuro Đaković II u ligi su nastupali: Drempetić Mario (17), Matanović Pavo (22), Ivančević Filip (12) i Medved Dorian (14). Mladi igrači kluba pokazali su se nadmoć nad,uglavnom,  veteranskim sastavima ostalih klubova lige.

Natjecanje  u seniorskoj konkurenciji iduće godine, u kvalitetnijem rangu, predstavljat će za njih novu priliku za dokazivanje i napredak, jer se napredovati može samo radom i igrajući jake partije u oštroj konkurenciji.

Treba napomenuti da se svojom širinom kvalitete ŠK Đuro Đaković, klub s 99-godišnjom tradicijom, svrstava među par najelitnijih klubova u Hrvatskoj. Osim ovako mlade ekipe u Drugoj ligi, klub ima prvu ekipu u Prvoj B ligi, kadeti kluba plasirali su se u finale hrvatske kadetske lige, a juniori su glavni favoriti u Drugoj juniorskoj ligi i očekuje se i njihov plasman u državno  finale. I sve to s domaćim snagama, radom i znanjem.

Zadnje vijesti

Brođani rade kućicu za obitelj iz Nebojana

43 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od covid-19

Završena opsežna obnova još jednog dijela novogradiške bolnice

FOTO GALERIJA

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić

Dodijeljena županijska priznanja i nagrade za 2020. godinu