Sjećanje na stradale u tragediji na autocesti kod Slavonskog Broda

Prošla je već godina od strašne tragedije koja se na današnji dan, 25. srpnja 2021. dogodila na autocesti A3 kod Slavonskog Broda: u autobusnoj nesreći smrtno je stradalo 10 državljana Republike Kosovo, a 45-ero je ozlijeđeno. U znak sjećanja na sve njih kosovski je veleposlanik u RH dr. Martin Berishaj sa suradnicima danas posjetio mjesto prometne nesreće te položio vijenac...

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.07.2022
Sjećanje na stradale u tragediji na autocesti kod Slavonskog Broda


"Naši sugrađani - desetero njih - koji su išli na godišnji odmor, više se nikad nisu vratili svojim domovima. No, u svakom zlu uvijek ima i jedna dobra stvar. Država, Vlada, institucije, sustav, ovdašnja policija i žurne službe, svi su funkcionirali savršeno i, što je najbitnije, ponašali su se kao da su stradali hrvatski državljani. To mogu učiniti samo organizirane države, države koje u sebi, pored onog državotvornog, imaju još jednu kategoriju - a to je ljudskost. Te obitelji koje su ostale bez najdražih imaju samo lijepe riječi za hrvatsku državu i institucije", naglasio je veleposlanik Berishaj, te još jednom zahvalio svima za skrb o stradalima, čime su, kako je rekao potvrđene prijateljske veze između albanskog i hrvatskog naroda.
 
 
"Postavljanjem vijenca odali smo počast stradalima, a njihovim  obiteljima na Kosovu prenijet ćemo informacije o svemu što se u Slavonskom Brodu održalo godinu dana nakon tragedije. Osjećamo da Brođani ovaj dan doživljavaju tužnim zbog naše sudbine. Bio je to crni dan za nas, ali i za Slavonski Brod. Nikad nećemo zaboraviti sve dobro koje ste učinili za nas. U institucionalnom ste obliku pokazali funkcioniranje, a u ljudskom izuzetno suosjećanje", rekao je Berishaj, te potom također posjetio i načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Antuna Valića.
 

 
 
Izrazio je zahvalnost policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske i Postaji prometne policije Slavonski Brod te njihovim načelnicima, te načelniku Valiću uručio Zahvalnicu,naglasivši veliku snagu uvezanosti žurnih službi. Posebno je izrazio zahvalnost policiji na ljudskoj dimenziji, koja je kroz svoj profesionalan angažman tog tragičnog dana iskazala humanost i spremnost. 
 
 

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara