Sjećanje na 3. svibanj 1992. – najkrvaviji dan u Slavonskom Brodu

U znak sjećanja na 29. obljetnicu jednog od najtežih ratnih dana u Slavonskom Brodu, 3. svibnja obilježavamo sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.05.2021
Sjećanje na 3. svibanj 1992. – najkrvaviji dan u Slavonskom Brodu


 Ta nedjelja, 3. svibnja 1992. godine, bila je jedna od najtragičnijih jer je u napadima i eksplozijama topničkih i minobacačkih neprijateljskih granata, te bombi izbačenih iz neprijateljskih zrakoplova, poginulo 16 osoba, od kojih šestero djece, a ranjeno je oko 60 ljudi.

Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, danas (3. svibnja), organizirala je susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu, „Da se ne zaboravi“ u spomen na svu stradalu i  poginulu djecu u Domovinskom ratu na prostoru Brodsko-posavske županije. 

U znak sjećanja na žrtvu poginulih u Slavonskome Brodu položeni su vijenci zapaljene svijeće u spomen parku „Prekinuto djetinjstvo“, ispred Osnovne škole „Hugo Badalić“, gdje je 2000. godine podignut spomenik „Djevojčica“, jer je samo iz te škole tijekom Domovinskog rata, poginulo 16 učenika. 

Inače u ratnim danima, a najviše u svibnju, u Slavonskom Brodu je poginulo 28 djece, jedan cijeli razred, kojima je naprasno prekinuto djetinjstvo. 

Vijenac je položen i kod Spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Bodu.

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet