Sjajni rezultati robotičara iz Connect IT udruge na MakeX natjecanju

U subotu, 12.10.2019. održano je regionalno natjecanje iz edukacijske robotike "MakeX European Open". U starijoj kategoriji (5-8 razred) sudjelovalo je 80 timova iz Hrvatske, Srbije i Kosova dok je u mlađoj kategoriji nastupalo oko 40-ak timova.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.10.2019
Sjajni rezultati robotičara iz Connect IT udruge na MakeX natjecanju


 Natjecanje je održano u ZICER (Zagrebački Inovacijski Centar) u organizijaciji udruge IRIM (institut za razvoj i inovativnost mladih).

MakeX natjecanje se bazira na korištenju robota mBot sa dodacima kao što su senzori boje, dodatni motori i silčno. Ove godine tema natjecanja je bila City Guardian u kojem je trebalo robota programirati kako bi pravilno rasporedio otpad vodeći računa o okolišu.

Na natjecanju je nastupila i ekipa Connect IT sa svojim robotom "Drvosječa". Ekipa u satavu Erin Princip, Luka Štefanek te Rino Sudar, pod vodstvom mentora Mladen Sudara i Danijele Lanusović Princip zauzela je u konačnici 6 mjesto u pojedinjačnom dijelu natjecanja te 4. mjesto u timskom dijelu natjecanja u kojem su se udružili sa partnerima iz CTK (Centar za Tehničku Kulturu) Rijeke.

Pobjednici natjecanja su timovi izi OŠ Gustav Krklec iz Zagreba koji su ovom pobjedom osugurali nastup na međunarodnom natjecanju koje će se održati u dalekoj Kini.

Posebno valja istaknuti ekipu SK Robotics iz Osnovne škole Stjepan Ilijašević, područna škola Slavonski Kobaš, koji su zauzeli odlično treće mjesto u pojedniačnom natjecanju te 3-mjesto u timskom natjecanju. Tim iz Slavonskog Kobaša nastupio je u sastavu Gabriel Nikičić te Nikolina Pribanić, a vodio ih je mentor Pjer Zukanović. Ovo je još jedan uspjeh robotičara is Slavonskog Kobaša jer su nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta na MakeX natjecanju i ove godine pokazali da se u Slavonskom Kobašu dobro programira.

Zadnje vijesti

U Gornjim Andrijevcima proslavljena svetkovina Uznesenja Presvete Bogorodice

Uočnica svetkovine Marijina Uznesenja u drevnom svetištu Gospe Kloštarske

Deset novozareženih u Brodsko posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Apostolski ordinarij mons. Milan Stipić posvetio drevnu ikonu Presvete Bogorodice

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina