Sjajan koncert brodskog i banjalučkog tamburaškog orkestra

Sinoć je u okviru Brodskog glazbenog ljeta u KKD I.B. Mažuranić Brodski tamburaški orkestar održao koncert, na kojemu su kao posebni gosti nastupili i članovi Gradskog tamburaškog orkestra iz Banja Luke.

Autor: Mario Jurković | Datum objave: 29.06.2016
 Suradnja ova dva orkestra traje godinama na različitim projektima, a Banjalučani su prilikom svečanosti otvaranja Muzeja tambura brodskim tamburašima poklonili dva vrlo vrijedna notna zapisa iz 1904. i 1910. godine.

"Čast nam je i zadovoljstvo što smo mogli dijeliti pozornicu s Brodskim tamburašima koje jako cijenimo. Fino smo se proveli, solisti su bili sjajni, drago mi je da je to i publika prepoznala. Vjerujem da ćemo ovu suradnju nastaviti i dalje. Primjetili ste da je u našem orkestru puno mladih, od 14, 15 do 25 godina, oni se još traže u tamburi. Mi ćemo ići putem kojim radi i vaš orkestar. Imamo i mi školu tambure, zanimanje je poprilično, posebno u posljednjih par godina. To smo postigli i modernim programom i aranžmanima. Imamo oko četrdeset polaznika škole, pravimo redovne audicije, imamo dva kampa preko ljeta u Češkoj i u Pančevu, pa se nadam da će do 9. mjeseca nekolicina njih ući u veliki orkestar",  izuzetno je zadovoljan gostovanjem u Brodu Zlatan Mirić, voditelj Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka.

"To je definitivno orkestar s kojim mi imamo dobru vibru. Pričaju nekakvu sličnu priču kao i mi, ne programski, ne tehnički, sviraju ono što vole i to se osjeti. Zlatan je već treći dirigent kojeg su promijenili u kratkom vremenu i dosta su se pomladili, kao i mi, tu imamo neke zajedničke točke. On je prilagodio program toj mlađoj populaciji. To je bila osnovna ideja da brodskoj publici jedan orkestar koji razmišlja na sličan način kao i mi", rekao je Damir Butković Budo, voditelj Brodskog tamburaškog orkestra pohvalio je nastup gostujućeg orkestra.

Koncert su otvorili domaćini, uz nekoliko instrumentalnih skladbi, a pridružio im se i vokalni solist Zvonko Kvesić. Gosti iz Banja Luke predstavili su se lijepim izborom popularnih melodija, od ‘Bila je tako lijepa’ Dragana Stojnića, čuvenog ‘Zvižduka u 8′ Đorđa Marjanovića’ do Coheove ‘Hallelujah’. Publiku su oduševili i legendarnim ‘Ulaskom u harem’ Radomira Mihajlovića Točka.

Vokalni solisti bili su Aleksandra Radović, Đorđe Čivčić, Marko Cvijić i Petra Golubović.

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja