Simultanka nakon dugo vremena u Brodu, ovaj puta Hrvoja Stevića

Nakon dugo vremena u Slavonskom Brodu održana je šahovska simultanka. Prema običaju na ovakvim događajima nastupaju šahovski velemajstori, dok su se organizatori iz Šahovskog kluba Brod odlučili na Hrvoja Stevića.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.02.2018


U prošloj 2017. godini klub je obilježio 10. godina postojanja s 2 turnira, dok je kruna proslave ova simultanka na kojoj je nastupio prema rang listi treći najbolji igrač u Hrvatskoj.

Hrvoje Stević ove godine napunit će 38. godina, dok vrijedi izdvojiti da je ovaj Đakovčanin koji trenutno živi u Zagrebu bio i kadetski prvak svijeta. Bilo je to 1995. godine u Brazilu kada je Stević imao 15.godina, dok je godinu kasnije bio član slavonskobrodskog Đure Đakovića kojeg je te godine uveo u Prvu Hrvatsku šahovsku ligu. Stevića je 2008. i 2012. godine bio pojedinačni prvak Hrvatske te ima i nekoliko ekipnih naslova kao i prošlogodišnji sa Šahovskim klubom Zagreb.

Na simultanci su nastupila 22 igrača iz: Pleternice, Starog Slatinika, Garčina te Bosanskog i Slavonskog Broda. Među njima je najstariji s 88. godina bio Dušan Radić, član ŠK Brod, dok su najmlađi sudionici bili 9.-to godišnji Jan Babler i Filip Ivančević iz Škole šaha Đure Đakovića koji nastupaju kao posuđeni igrači za Šahovski klub Brod.

Zanimljivo je da Stević dok igra simultanku prati poteze na sve 22 ploče te mora biti maksimalno koncnentriran.

Šahisti Broda nalaze se u Trećoj ligi te su za novu sezonu koja im počinje u ožujku dobili 2 pojačanja i to Juraja Malenicu i povratnika iz Njemačke Ivana Senjaka. U klubu imaju odlične odnose s bivšim prvoligašem Đurom Đakovićem s kojim dijele klupske prostorije, dok im veliku pomoć pruža županija.

Na simultanci je ukupni rezultat bio 19:3 za Stevića, odnosno imao je 16 pobjeda i 6 remija. Vrijedi izdvojiti da su remi protiv bivšeg kadetskog prvaka svijeta i jednog od najboljih šahista u Hrvatskoj izborili: Nikola Krstičević i Jozo Kučibradić iz Šahovskog kluba Brod, pa predsjednik ŠK Đuro Đaković, Marko Zovko i član istog kluba fra. Josip Soldo te 2 kadeta Filip Ivančević i Jan Babler.

Zadnje vijesti

I brodski vozači prosvjedovali zbog preskupog goriva

Potpisan ugovor za energetsku obnovu Osnovne škole “Mato Lovrak” Nova Gradiška

Otkriven kradljivac

VIJESTI

BLOKADA PROMETA I U SLAVONSKOM BRODU

I brodski vozači prosvjedovali zbog preskupog goriva

SPORT

Osvojili titulu najbolje ekipe na državnom prvenstvu

Boksačice i boksači BK Brod kod župana Marušića

NAJČITANIJE DANAS

Uskoro novi album

VIDEO Premijera: Hojsak & Novosel s "Hodaj" najavili suradnju s Gibonnijem

FOTO GALERIJA

Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja

Održan 6. Međunarodni turnir limača "Josip Weber"

Učenici OŠ Ljudevita Gaja peti put među najuspješnijim ekolozima

Berba odličja za brodske karataše na tri natjecanja

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ općine Vrpolje održala javnu tribinu "Ohrabri se i postani poduzetnica“