Simultanka nakon dugo vremena u Brodu, ovaj puta Hrvoja Stevića

Nakon dugo vremena u Slavonskom Brodu održana je šahovska simultanka. Prema običaju na ovakvim događajima nastupaju šahovski velemajstori, dok su se organizatori iz Šahovskog kluba Brod odlučili na Hrvoja Stevića.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.02.2018


U prošloj 2017. godini klub je obilježio 10. godina postojanja s 2 turnira, dok je kruna proslave ova simultanka na kojoj je nastupio prema rang listi treći najbolji igrač u Hrvatskoj.

Hrvoje Stević ove godine napunit će 38. godina, dok vrijedi izdvojiti da je ovaj Đakovčanin koji trenutno živi u Zagrebu bio i kadetski prvak svijeta. Bilo je to 1995. godine u Brazilu kada je Stević imao 15.godina, dok je godinu kasnije bio član slavonskobrodskog Đure Đakovića kojeg je te godine uveo u Prvu Hrvatsku šahovsku ligu. Stevića je 2008. i 2012. godine bio pojedinačni prvak Hrvatske te ima i nekoliko ekipnih naslova kao i prošlogodišnji sa Šahovskim klubom Zagreb.

Na simultanci su nastupila 22 igrača iz: Pleternice, Starog Slatinika, Garčina te Bosanskog i Slavonskog Broda. Među njima je najstariji s 88. godina bio Dušan Radić, član ŠK Brod, dok su najmlađi sudionici bili 9.-to godišnji Jan Babler i Filip Ivančević iz Škole šaha Đure Đakovića koji nastupaju kao posuđeni igrači za Šahovski klub Brod.

Zanimljivo je da Stević dok igra simultanku prati poteze na sve 22 ploče te mora biti maksimalno koncnentriran.

Šahisti Broda nalaze se u Trećoj ligi te su za novu sezonu koja im počinje u ožujku dobili 2 pojačanja i to Juraja Malenicu i povratnika iz Njemačke Ivana Senjaka. U klubu imaju odlične odnose s bivšim prvoligašem Đurom Đakovićem s kojim dijele klupske prostorije, dok im veliku pomoć pruža županija.

Na simultanci je ukupni rezultat bio 19:3 za Stevića, odnosno imao je 16 pobjeda i 6 remija. Vrijedi izdvojiti da su remi protiv bivšeg kadetskog prvaka svijeta i jednog od najboljih šahista u Hrvatskoj izborili: Nikola Krstičević i Jozo Kučibradić iz Šahovskog kluba Brod, pa predsjednik ŠK Đuro Đaković, Marko Zovko i član istog kluba fra. Josip Soldo te 2 kadeta Filip Ivančević i Jan Babler.

Zadnje vijesti

VIDEO Rijeka Sava ozbiljno ugrožava mještane Pivara

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

Zbog visokog vodostaja zatvorena cesta uz Savu

SPORT

Važna pobjeda mlađih kadetkinja

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

NAJČITANIJE DANAS

'Koju posluku porati?'

U suterenu Milovićke osvanuli maršal Tito i Jovanka

FOTO GALERIJA

Započelo ukrašavanje grada za blagdan Uskrsa

Astra uspješna na Kupu Hrvatske

Krešo Blažević ponovno okupio brodsku rock scenu

Bošnjaković: Stanje u vezi vodostaja Save je redovno, ali u svakom trenutku moramo biti spremni

Na snazi je pripremno stanje, ali ni redovne mjere nisu daleko