Simultanka nakon dugo vremena u Brodu, ovaj puta Hrvoja Stevića

Nakon dugo vremena u Slavonskom Brodu održana je šahovska simultanka. Prema običaju na ovakvim događajima nastupaju šahovski velemajstori, dok su se organizatori iz Šahovskog kluba Brod odlučili na Hrvoja Stevića.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.02.2018


U prošloj 2017. godini klub je obilježio 10. godina postojanja s 2 turnira, dok je kruna proslave ova simultanka na kojoj je nastupio prema rang listi treći najbolji igrač u Hrvatskoj.

Hrvoje Stević ove godine napunit će 38. godina, dok vrijedi izdvojiti da je ovaj Đakovčanin koji trenutno živi u Zagrebu bio i kadetski prvak svijeta. Bilo je to 1995. godine u Brazilu kada je Stević imao 15.godina, dok je godinu kasnije bio član slavonskobrodskog Đure Đakovića kojeg je te godine uveo u Prvu Hrvatsku šahovsku ligu. Stevića je 2008. i 2012. godine bio pojedinačni prvak Hrvatske te ima i nekoliko ekipnih naslova kao i prošlogodišnji sa Šahovskim klubom Zagreb.

Na simultanci su nastupila 22 igrača iz: Pleternice, Starog Slatinika, Garčina te Bosanskog i Slavonskog Broda. Među njima je najstariji s 88. godina bio Dušan Radić, član ŠK Brod, dok su najmlađi sudionici bili 9.-to godišnji Jan Babler i Filip Ivančević iz Škole šaha Đure Đakovića koji nastupaju kao posuđeni igrači za Šahovski klub Brod.

Zanimljivo je da Stević dok igra simultanku prati poteze na sve 22 ploče te mora biti maksimalno koncnentriran.

Šahisti Broda nalaze se u Trećoj ligi te su za novu sezonu koja im počinje u ožujku dobili 2 pojačanja i to Juraja Malenicu i povratnika iz Njemačke Ivana Senjaka. U klubu imaju odlične odnose s bivšim prvoligašem Đurom Đakovićem s kojim dijele klupske prostorije, dok im veliku pomoć pruža županija.

Na simultanci je ukupni rezultat bio 19:3 za Stevića, odnosno imao je 16 pobjeda i 6 remija. Vrijedi izdvojiti da su remi protiv bivšeg kadetskog prvaka svijeta i jednog od najboljih šahista u Hrvatskoj izborili: Nikola Krstičević i Jozo Kučibradić iz Šahovskog kluba Brod, pa predsjednik ŠK Đuro Đaković, Marko Zovko i član istog kluba fra. Josip Soldo te 2 kadeta Filip Ivančević i Jan Babler.

Zadnje vijesti

Šuma u slikama, riječima i mirisima proljeća

Raspored odvoza krupnog otpada u 2019. godini u akciji "Volim svoj grad"

Obilježava se Nacionalni dan invalida rada

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima